Реклама / Ads
7| 2578 |28.03.2024 НОВИНИ

И Томислав Дончев "за" разговари с ПП-ДБ след изборите

.
Източник: скрийншот
Надявам се да няма нито хаос, нито криза. Би породило недоверието на изборния процес, ако ярка фигура като Росен Желязков стане служебен премиер. Това би поставило съмнение към изборния процес и би накарало по-малко хора да ходят да гласуват.
 

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ако тук има урок за всички нас е, че Конституция не се променя за 2-3 месеца. Нека да видим как текстовете ще сработят. Не съм съгласен с картината на апокалипсис. Все пак списъка с възможности е дълъг”, подчерта той.

„През последните три години президентът натрупа много дълъг опит със служебни правителства. Да има служебно правителство, което да е максимално неполитическо, да не разгаря политическите страсти и да организира честни избори”, призова Дончев.







На въпрос защо се стигна до разрива в коалицията, Томислав Дончев заяви: „Ако направите изящна конструкция върху нестабилна основа, тя няма как да остане права – конструкцията беше неустойчива. Ако една връзка стане невъзможна кой е виновен, който я прекратява, или този който я е направил невъзможна? Хайде да не позволяваме обществото да се хипнотизира, повтаряйки му – служби, регулатори и т.н”.

 

„Аз съм съгласен да започнем дискусия за службите, да подготвим по най-добрия начин проект за реформа – за това те да станат по-ефективни, по-отчетни, по-прозрачни. Само че този разговор не ми изглежда такъв. Той ми изглежда наши хора да станат началник и зам.-началник. Подмяната на един човек с друг не е реформа. Когато говорим за службите, аз не твърдя, че са на президента Радев, защото той ги е назначил. Те служат на републиката. Какво отстъпване на територии? Разговорът за службите бе какви хора да изпратим там, а това не е реформа”, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ.







„В каквато и да е конфигурация, картината  ще се промени след няколко месеца. Когато говорим за регулатори, проф. Екатерина Михайлова каза, че историческата логика е в тях да има представители на всички партии, за да има вътрешна опозиция и контрол и аз съм съгласен с нея. Каквито и спорове да са манифестирани публично, темата бе една - желанието за овладяване на всички държавни и обществени системи, което не е добро и не е здравословно за нито една партия”, каза той.

 

„Основната тема е, че едно правителство не съществува, за да му се радваме или някой да е министър, а да дава резултати. Критиките ми са, че резултатите са твърде малко на фона на приказките. Има свършени и добри неща – напредъкът по Шенген, например. Все пак половин е по-добре от нула. Като цяло това бе кризисен период. Изводи трябва да се изведат от всички и най-вече, че да изолираш първия никога не води до устойчиви резултати”, обобщи Томислав Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2405 |28.03.2024 Възможно ли е липсата на кабинет да удари сметките ни за ток? . 9| 2402 |28.03.2024 Шефът на отбраната: НАТО е отбранителен съюз, няма право да напада. Това е гарант за нашата сигурност . 0| 2242 |28.03.2024 ЮИДП-Сливен създаде 11,8 ха крайречни гори по проект „От желязната завеса до зеления пояс: : възстановяване на екологичните мрежи в Югоизточна България“ . 0| 2696 |28.03.2024 Сигналите за бомби в София подадени от имейли с един IP адрес извън ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads