Реклама / Ads
9| 3605 |16.12.2022 НОВИНИ

Томислав Дончев с чувство за реваншизъм: Не е логично първите да подкрепят правителството на вторите

.
Томислав Дончев
Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС посочи, че с акад. Денков са работили добре, но въпреки качествата на Денков, Дончев не е оптимист, че ще има редовно правителство в рамките на 48-мото НС. Аргументът на Дончев е свързан с чувството на реваншизъм. Според него не е логично първите да подкрепят вторите, т.е. ПП. Въпреки тази антилогика има логика - лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов държи винаги да е първи. Той се хвали как винаги тръшва конкуренцията. Ако подкрепят ПП, това означава, че вече са загубили своето първенство.
 

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС каза, че е валидно, че партията им да не гласуваха за ПП, защото ПП не са подкрепили Кабинета "Габровски". Дончев изтъкна, че няма да подкрепят ПП, защото не открива логика.

 

Томислав Дончев изтъкна патетично по БНТ, че няма да подкрепят ПП, защото: "те се опитаха да ни унищожат, въпреки че сме толерантни." Дончев посочи, че трябва да има разговори, но за него и партията му не е приемливо в управлението да участва Денков, Петков и Василев.

 

Дончев изтъкна, че в НС има огромно недоверие. Той каза, че отношенията с президента са само и единствено институционални.Дончев изтъкна, че служебните правителства са "аварийният модел на демокрацията", защото при тях няма парламент и няколко партии.

 

Дончев изрази, своята загриженост, че толкова много и чести избори ще омръзнат на хората, но същевременно това ще доведе и до ниска избирателна активност, но въпреки това Дончев разви теории, че политиката е сложна работа, но пропусна да отбележи, че политиката също така означава свършване на реална работа в интерес на българските граждани. Разгръщането на хипотези и теории наистина отдалечава хората от политиката, отблъсква ги, но е важно да се зае, че политиката е за това да се свърши реална конкретика работа за определен период от време, както и очертаване на бъдеща насока и визия за развитието на страната. Другият вид говорене създава само страхове и  внушения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3096 |13.12.2022 Томислав Дончев: Ако утре няма избрано правителство, с висока степен на вероятност отиваме на избори . 6| 3166 |09.12.2022 Томислав Дончев: Няма да е сериозно да ви кажа, че не сме си говорили с проф. Габровски, подготовката на кабинета е негова задача . 1| 3760 |08.12.2022 Тома Биков се заяде с Татяна Дончева и министър Минеков за назначение . 3| 3496 |04.12.2022 Татяна Дончева: Лявото е под мъртвата точка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads