Реклама / Ads
10| 2659 |24.06.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ при президента: Няма да покрепим нито ГЕРБ, нито "Възраждане" за правителство

.
В президентството
"Заявихте твърда позиция, че ще останете в опозиция и няма да се ангажира на политики на сглобки с ГЕРБ и ДПС. Днес продължавате ли да стоите на тази позиция и в случай, че ГЕРБ-СДС с първия мандат предложат правителство, което издигне същите приоритети от вашата обща предишна управленска програма дали няма да застанете зад тях и да ги подкрепите", заяви президентът Румен Радев на консултациите с ПП-ДБ. Президентът ги попита дали могат да се ангажират с реализацията на третия мандат.
 

Множат се партиите, които имат желание за третия мандат. Вие бихте ли се строили в анти ГЕРБ -ДПС коалиция под егидата на "Възраждане", допълни Радев.

 

„Ако нещо стана ясно през последните три години, е, че е лесно да се свали едно правителство, но е трудно да се състави. ГЕРБ шест пъти получи мандат и нито веднъж не го реализира. Ние съставихме два пъти. Изпълнихме дълга си по отношение на възможностите за реализацията на политиките, които са важни за нас. Те трябва да поемат отговорност и да изпълнят мандатите“, каза бившият министър-председател Николай Денков.

 

Попитан от държавния глава дали е възможно да бъде съставено правителство с опозиционните политически сили, и в частност "Възраждане", той обясни, че ПП-ДБ не споделя същите геополитически виждания с четвъртата политическа сила: "Възраждане" има съвсем различна представа за това как трябва да се развива държавата, така не виждаме как нашите приоритети бихме могли да ги развиваме с тях".

 

Кирил Петков каза, че ПП-ДБ е млада партия, която знае колко трудно е да се състави правителство. По думите му обаче сега избирателите са им отредили позицията на опозиция в парламента: "Заставаме в много ясната позиция - проевропейска опозиция, но и антикорупционна. Няма да отстъпим от тези политики и от реформите, които бяхме заложили в предишния кабинет на академик Денков".

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4399 |24.06.2024 Журналистът Николай Кръстев: Чрез кабинета на Мицкоски ще се чува думата на Москва, Будапеща и Белград . 13| 3553 |24.06.2024 Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си . 1| 2418 |24.06.2024 Нетаняху: Фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас е към своя край, но войната няма да приключи . 9| 4967 |24.06.2024 Защо Борисов поиска избирателна система като в Гърция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads