Реклама / Ads
4| 2690 |22.08.2024 НОВИНИ

Радев връчи на Главчев мандат за съставяне на правителство, но с условие /видео/

.
Източник: скрийншот
Димитър Главчев получи за втори път мандат за съставяне на правителство.
 

„Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на Министерския съвет. Настоявам вашето право да се превърне в основен приоритет в битката с купения вот. Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври”, каза преди това президентът на Главчев.







„Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят. Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво - това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, увери от своя страна служебният минситър-председател.

 

Припомняме, че първоначалният избор на Радев за поста беше Горица Грънчарова-Кожарева. Тя обаче реши вътрешният министър Калин Стоянов да остане на поста си и в новия служебен кабинет, което принуди президента да не подпише указ за назначаването на нейното правителство. В сряда държавният глава проведе разговори с хората, които по Конституция имат право да заемат поста на служебен министър-председател. Повечето от тях отказаха.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2438 |22.08.2024 ТВ-риалитито „Игри на волята“ отива в селата без вода да пълни туби за бабите. В България? . 0| 2315 |22.08.2024 Австралия и Норвегия със съвместно производство на крилати ракети . 0| 2170 |22.08.2024 Над 20 нови пожара избухнаха в Гърция за последните 24 ч., полицията арестува няколко подпалвачи . 0| 2257 |22.08.2024 Шефът на ФБР: Притеснявам се за комбинацията от толкова много заплахи, които се издигат наведнъж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads