Реклама / Ads
22| 3537 |17.06.2024 НОВИНИ

ГЕРБ след срещата с ДПС: Имаме сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни

.
Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова Източник: БГНЕС
ГЕРБ–СДС започва срещи, на които да бъде обсъдено бъдещото управление. От страна на ГЕРБ–СДС преговорите се водят от народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.
 

Първи за срещата, която се забави над час и половина бяха от ДПС.

 

Движението изпрати шестима представители - сред тях са Искра Михайлова и Йордан Цонев. 

 

По неофициална информация спор за местата в пленарната зала бави срещите. 





"След разговорите, които проведохме стана ясно, че с ДПС имаме сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни, свързани с Шенген, членството ни в Еврозоната, икономическия растеж, основан на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и др", каза  Сачева след края преговорите с ДПС.


.

"България има нужда от качествена промяна на политическото поведение, както и на начина на говорене и поведението на лидерите. Вече няколко поред избора, избирателите казаха едно и също, те не искат повече политика на конфронтация, те не дават своето доверие на нито една политическа партия и ясно казват, че трябва да има политика на съгласие", отбеляза Сачева.

 

На въпрос има ли яснота кой ще бъде предложен за министър-председател, Сачева заяви:

 

"Както председателят на Народното събрание, така и премиерът ще бъдат от ГЕРБ". 





По думите ѝ все още не са обсъждани конкретни имена за състава и за структурата на Министерски съвет.

 

По-рано днес от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) съобщиха, че няма да участват в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите, и ще бъде силна проевропейска опозиция.

 

От „Възраждане“ разпространиха позиция, в която се казва, че единственото правителство, което политическата организация ще подкрепи, е правителство с мандат на „Възраждане".

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2785 |17.06.2024 Нa фoнa нa ycтoйчивa бeзpaбoтицa: Заплатите у нас продължават да растат . 1| 2410 |17.06.2024 Начало на активния летен сезон по Черноморието - БАБХ започва засилени проверки . 0| 14315 |17.06.2024 Най-добрите 16 танцьори в България се изправят един срещу друг на 21-ви юни пред НДК . 6| 9129 |17.06.2024 Любомир Аламанов за ФрогНюз: Истинските демократични партии имат огромна възможност да смирят егото си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads