Реклама / Ads
1| 6219 |27.02.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Раздадоха антинаградите за кино Златна малинка

.
Екшънът „Последният повелител на въздуха" и комедията „Сексът и градът 2" спечелиха най-много от антигласовете на годишните награди, пародиращи Оскарите, провели се в събота, предаде Ройтерс.
 

Екшънът "Последният повелител на въздуха" заслужи пет обидни отличия, включително за сценарий и режисура на М. Найт Шаямалан, за актьор в поддържаща роля на Джаксън Ратбоун, както и за крайно несполучливо използване на формата 3D.

В този филм се разказва за свят, обгърнат от пламъците на войната, в който никой няма власт да спре неизбежната разруха. Хората са разделени на четири различни култури, които могат да контролират по един от природните елементи - Вода, Въздух, Огън и Земя...

Впечатляващ е провалът на Шаямалан, който беше номиниран за "Оскар" през 1999 г. за "Шесто чувство", но през 2006 г. заслужи първата си златна малинка за "Жената от водата".

Ратбоун бе номиниран и за изявите си в "Здрач 3: Затъмнение".

На потрошилия сума пари "Сексът и градът 2" също не му се размина - той получи три малинки, като сред тях особена тежи оценката за кичозното изпълнение на екипа актриси - Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън.

Филмът "Денят на влюбените" с участието на Аштън Кътчър и Джесика Алба грабна Малинките за най-лош актьор и поддържаща актриса. Кътчър също така беше отличен за своята работа в „Убийци", а Алба за „Запознай се с малките" , „Убиецът в мен" и „Мачете".

"Джесика Алба най-после успя - при петата номинация!" - възкликна на церемонията основателят на фондация "Златна малинка" Джон Уилсън.

Антинаградите му по традиция се обявяват ден преди церемонията за връчване на престижните годишни отличия "Оскар" на Американската академия за филмово изуство.

На церемонията снощи Уилсън отбеляза особения цинизъм на "Сексът и градът 2" ( "отличен" и като най-лош римейк), в който четирите дами се размотават с екстравагантни обувки и ролс-ройси в Абу Даби по време на един от най-кризисните периоди в историята на САЩ, когато милиони американци загубиха домовете си.

Началото на "Златните малинки" е поставено през 1980 г. Номинациите се определят с гласуване от близо 700 експерти в 46 американска щата и 17 други държави. Финалното гласуване е прави на сайта Vote-Now.com и в други сайтове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7244 |03.01.2010 Сандра Бълок би по доходност кинозвездите на САЩ . 0| 5042 |01.12.2009 Алек Болдуин приключва кинокариерата си след 2012г. . 0| 6189 |19.11.2009 И Пловдив се уреди с Киномания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads