Реклама / Ads
0| 7745 |28.07.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Робърт Плант оцеля след катастрофа

.
Робърт Плант
Робърт Плант се разминал като по чудо без сериозни наранявания след катастрофа миналата седмица, съобщава contactmusic.com.
 

Инцидентът, огласен едва сега, е станал на кръстовище в северозападен Лондон, където се блъснали возилата на Плант и социалния работник Ричард Грант, който се занимава наркозависими.

След катастрофата Грант останал в безсъзнание известно време. Мерцедесът му бил сериозно повреден. От удара сериозно постладало и Ауди-то А8 на фронтмена на легендарните Led Zeppelin.

Роденият в Уест Бромич Робърт Плант през 1942 г. става популярен като вокалист на легендарната британска рок група Лед Цепелин, в която пее от създаване й до нейното разпадане.

Плант стартира кариерата си на рок певец, вземайки участие в редица банди. Най-дълго време се задържа в групата "Band of Joy", където свири и бъдещият барабанист на Лед Цепелин Джон Бонъм. Ранните му изяви не се радват на особен комерсиален успех, но невероятните му гласови данни постепенно биват забелязани от все повече хора.

През 1965 е изпробван за вокал на N'Betweens - предшествениците на Slade, която Плант напуска преждевременно. Групата се обръща към импресариото на една от предните групи на Робърт Плант (Listen) Ноди Холдър. Плант обаче привлича вниманието на китариста на The Yardbirds Джими Пейдж, който по това време търси нов вокалист за групата си. Един от желаните от Пейдж вокалисти отказва да се присъедини, но препоръчва младия Плант. Пейдж присъства на живо изпълнение на Плант. Отличаващ се със своя енергичен стил на пеене и широкодиапазонен глас, които успешно съчетава със страстта си към фолк и блус рока, той силно впечатява Пейдж, който го кани за вокалист в групата си.

След кратък разговор се оказва, че и музикалните вкусове на двамата се препокриват. Всичко е договорено за съвсем кратко време и Робърт Плант е официално обявен за новия вокал на The Yardbirds, които сменят името си на The New Yardbirds и малко по-късно на Led Zeppelin.

Плант написва голяма част от текстовете на Цепелин, в които особено силно се чувства влиянието на любимия му автор Дж. Р. Р. Толкин. Негови са лириките към най-популярната песен на Цепелин за всички времена, "Stairway to Heaven", които написва една вечер, седнал пред горящ огън. Тематичната насока е подчинена на стремежа му към духовен перфекционизъм, вдъхновен от книгата "Магическо изкуство в келтска Британия" на Люис Спенс, която чете по това време.
Кариерата на Плант в Лед Цепелин е много успешна. И след разпадането на групата брилянтният вокалист продължава да твори музика. Издава немалко солови албуми и няколко общи проекта с бившият член на Цепелин Джими Пейдж. Участва и в няколко реюниъна на Лед Цепелин с цел концертни изяви.

В навечерието на тази Нова година бившият член на легендарната Лед Цепелин Робърт Плант бе удостоен с рицарско звание от британската кралица Елизабет II, признат за най-великия рок-вокалист на всички времена, пише "Дейли Мейл“.
Само преди месец на българския пазар излезе биографичната книга за Лед Цепелин “Чукът на боговете”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5828 |27.07.2009 Пробният брак - нож с две остриета . 1| 7846 |24.07.2009 Секна меракът на българите за имоти в Кавала . 0| 5655 |24.07.2009 Залцбург слуша непознати пиеси на Моцарт . 5| 6169 |24.07.2009 Българският политик е с намалена потентност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads