Реклама / Ads
8| 18386 |21.10.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Само две грации вдигат самолета на ГЕРБ

.
Парламентарната група на ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, 33 от които - жени. Така на всеки мъжки гербер в залата се падат средно по 4 представителки на нежния пол.
 
Поради пасивното им участие в парламентарните кипежи и нежеланието им да застават зад трибуната, за да упражнят правото си на законодателна инициатива обаче, повечето от тях са печално безизвестни за обществеността. Според представително проучване на „Торнадо” най-обикновеният българин може да разпознае и назове поименно 0 герберки, средно обикновеният- между 2 и 3, парламентарният репортер- между 6 и 7, а премиерът Бойко Борисов - 34.

Последните 3 групи анкетирани със спонтанен рефлекс неизменно посочват двете имена  с които първо асоциират парламентарния контрол. Това са шефката на НС Цецка Цачева и председателката на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова. Около 17% от запитаните (само във втората група) успяват да се сетят и за шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, а около 66% (но само от ІІІ група - парламентарните репортери) допълват името на председателстващата земеделската комисия Десислава Танева и депутатката, специалист по етническите въпроси Цвета Караянчева. 0% (от всички групи) са чували за Гинче Караминкова, Станка Шайлекова,




Джема Грозданова или пък Моника Ханс Панайотова. Все дами, за чието съществуване в парламентарния живот  „Торнадо” научи от свой сигурен източник - сайта на 41-вото Народно събрание на РБ.

И докато за средния българин лицето на нежната половина от законодателната власт на ГЕРБ са шармантните всяка посвоему Цачева и Фидосова, то надеждите на народа за красиво, стилно и нежно женско присъствие в парламента са
напълно погребани Както изтъкна един уважаван социолог, д-р, заставен да избира пред дилемата Искра - Цецка в качеството им на муза за любовна поезия: „Няма джентълменска форма, в която бих могъл да облека отговора на този въпрос...”

И така, за зрителите на петъчния контрол по БНТ остава да се точат на Калинка от „Атака”, а за „твърдия” електорат на БСП - на пчеличката Мая Манолова. „Торнадо” обаче направи обстойно проучване из партийните редици и успя да открие реципрочно 2 перли на законодателната власт, които достойно могат да отстрамят ГЕРБ в естетическото им падение. Красиво изключение на фона на преобладаващата наднорменост, претруфеност и даскалджийска вънкашност царяща сред колежките й, е герберката Теодора Георгиева. Амбициозната брюнетка е икономист по образование и „има зад гърба си 11 години стаж като мениджър”. Тя създава структурите на партията в район "Студентски". Непоклатим почитател е на изтънчения шик на "Макс Мара", "Долче и Габана" и "Блумарин". Обича да обикаля магазините в Лондон поради дефицита на марки и модели у нас и по собствените й калкулации сметката й излизала по-тънко в столицата на Великобритания, отколкото по родните молове. Изискан патък на висок ток е запазената марка на грациозната представителка на партия ГЕРБ, която е зодия Везни. За нея първият ден в Народното събрание бил същински стрес тест. Белият костюм, който си купила, трябвало да се върже с подходящи обувки. Обикаляла магазините до късни доби, но така и не успяла да си намери. Най-накрая, почти обезверената Георгиева, открила бежов чепик в магазина на "Долче и Габана", който идеално пасвал на цялостния й аутфит.



Обичам да ми подаряват часовници Но ако трябва да бъда честна, никога не бих отишла да си купя модел, който струва колкото кола или апартамент. Не държа на ръката ми да има предмет за 50 хиляди или 100 хиляди евро, колкото и пари да имам", откровеничи депутатката. Високо цени обаче своя "Картие" - голям и меден, с камъчета. Освен с финес, грация, обувки и часовници Теодора Георгиева нашумя и със старателно укриваната си бременност в продължение на цели 8 месеца. Бащата на бебето също бе с гриф „Секретно” Според мълвата Георгиева неслучайно е засекретила любовника си - това бил Георги Гегов, с когото навремето съвместно въртели сделки със застреляния президент на “Локомотив” Пловдив Александър Тасев. Благодарение на познанството си двамата се замогнали значително и станали собственици на три магазина и на две жилища в софийския квартал „Лозенец“. Продавач на имотите е „Фурнир-Строй“, сред чиито собственици бил и скандалният черешов бос Тасев. Останалите дялове във фирмата се държали от самите купувачи. Името на депутатския мъж фигурира и в управлението на „Булгаргаз“ и „Софийски имоти“

Дни след като Георгиева и Гегов продават сами на себе си имотите, те ликвидират участието си в частното дружество, показва проверка в информационния регистър ДАКСИ.  След убийството на Тасев „Фурнир-Строй“ е обявена в несъстоятелност поради невъзможност да обслужва задълженията си към кредитори в размер над 200 хил. лв. Към момемта магазините на 31-годишната депутатката са оценени на над 250 бона. Една птичка пролет не прави, затова в търсене на друг естетически издържан депутат на ГЕРБ „Торнадо” се спря на Йоана Кирова (напук на нейните лилави коси, които отпращат към най-добрите традиции на попфолка от 90-те години на миналия век). Преди амбициите й да я отведат на политическото поле, иначе хубавата в лице и тяло снаха на небезизвестния предприемач Киро Киров е отдадена изцяло на кафенето си
в култовия софийски квартал "Люлин". Всъщност родената в Карлово Кирова успява да превърне познатото на всички кръчме като "Снейка" в най-елитарното заведение в микрорайона.

Тя завършва педагогика в СУ "Св. Климент Охридски”, а после пак същото и във Виена. Изведнъж сменя рязко хуманитарната си образователна насоченост с "Мениджмънт и управление" в Нов български университет. Става мениджър на "Киров ентъртейнмънт". Свекър й Киро Киров, който бе една от жертвите на отвличанията на „Наглите”, всъщност е първият спонсор на ГЕРБ. От 2005 г. подпомага предизборния щаб на управляващата партия. „Йоана беше организатор на щаба още при първите избори, в които участва Борисов. Тя беше човекът, който организираше предизборните плакати, хората в щаба. Кампанията на Бойко през 2005 г. започна от кафенето под офиса ни в ж.к „Люлин”, което направи и разработи снаха ми”, хвали я Киров.

Уви, дотук се изчерпва списъкът с отявлените хубавици в герберския депутатски букет - само до две на брой. Зоркият поглед на „Торнадо” обаче успя да открои и още няколко грации, които с известни професионални намеси и сериозен преглед на гардероба също биха могли да привлекат просветеното око. Специален поздрав за: Галина Банковска, Ирена Соколова, Десислава Атанасова, Светлана Найденова, Даниела Сариткова-Проданова, Стефани Михайлова. С много мощна намеса от страна на компетентните органи към този списък може да бъде причислена и Моника Ханс Панайотова, с чиято персона по-горе бе описано как се запознахме.

Деница Бояджиева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11311 |16.09.2011 Даниела пробвала самоубийство заради Андрей? . 25| 35108 |04.08.2011 Цици гръмнаха в самолет за Варна . 18| 16607 |06.07.2011 Трайчо Трайков се развежда само след година . 1| 6057 |25.05.2011 Потопиха последния самолет на Тато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads