Реклама / Ads
6| 10237 |04.02.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Сашка Васева удря "Пайнер" чрез Бойко Борисов

.
Попфолк певицата от близкото минало Сашка Васева изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с молба НАП да провери обстойно най-голямата чалга компания у нас "Пайнер". Изпълнителката на "Левовете в марки" говори от името на всички ретро изпълнители, както от средите на фолка, така и на естрадата.
 

Това не е първият случай, в който легендата от "Пирин фолк" лично отправя призив към български министър-председател. През 2004-та година Дупнишката Мадона лично връчи оплакване от българските митници на тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски. След като обаче не й беше обърнато внимание, въпреки отзивчивостта на Царя в кулоарите на парламента, Васева анатемоса тогавашната власт с думите: "Това правителство е царска митническа мафия. Вън, господин цар, вън!"

Публикуваме оригинала на писмото до министър-предаседателя, в което Сашка Васева призовава проверките на агенцията по приходите да се насочат към Димитровград, а не само към изпълнителите, зад които не стои фирма "Пайнер" и работят "на свободна практика".

До
Министър – председателя
на реп. България
Ген. Бойко Борисов

Обръщение

От Сашка Асенова Васева тел. за контакти: 0889/394582; www.sashka-folk.hit.bg

Господин Генерал,

Моля да ме изслушате, като представител на свободните изпълнители. Поводът е инициираната проверка от НАП за произхода на доходите (координирана, както ни беше обяснено с министерския съвет). Проверката е насочена към певците, които през последните години са имали инцидентни участия, поради факта, че музикалния пазар е завзет от фирма”Пайнер”. Ние певците от естрадата и от поп-фолка оцелявахме с неимоверни усилия.

Едва през 2009г. на хората им писна от клонинги и дойде носталгията към ретро фолка и ретро естрадата. Така от 2009г. ние, които искахме да бъдем независими от фирми, вече работим и радваме успешно нашите почитатели. Така, че за да има обективност данъчните проверки трябва да бъдат насочени към фирмата, която през последните пет години е узурпирал пазара. И тъй като проверката е насочена не към доказването на участия, а към доказването произхода на имоти и пари, усилията трябва да имат една посока -Димитровград. И не да се проверяват певците, които изнемогват взимайки 20% от хонорара и затова са принудени да си търсят покровители. Един е Митко Димитров - Пайнера и несметни са неговите имоти по морето, София, Харманли и Хасково. И нека да не се слагат на тезгяха личности като: Лили Иванова; Силвия Кацарова; Кристина Димитрова; Камелия Тодорова и т.н., чието творчество не е субсидирано от чичковци-паричковци, а в момента след ЗОг. кариера би трябвало да са си осигурили с вечните си хитове, едно спокойно настояще, ако живеехме в нормална държава. И на мен нямаше да ми се налага да работя с две деца, ако бях получила реални отчисления от продажбите на албума ми „Левовете в марки”, който се продаваше в милионен тираж (за времето си), а аз получих от фирма „Лайнер” - трохи. За съжаление подобни хора се присламчват към управляващата партия ГЕРБ, за да си спасят кожата (Митко Димитров е представител на ГЕРБ за Димитровград). Колкото и да е неудобно трябва да игнорирате подобни личности, които уронват авторитета ви, на който се гради цяла една партия, а вече и новото политическо мислене.

П.С.: Колегите, които ме подкрепят не желаят да се лигитимират, защото за голяма част от тях в момента текат данъчни проверки.

гр. София

03.02.2010 г.

С почит……………………..

/Сашка Васева/
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10074 |18.11.2009 Сашка възпя премиер в парче на немски . 24| 26870 |18.09.2009 Диана сдъвка Сашка в "Челюсти" . 5| 8031 |17.09.2009 Мон Дьо няма да дава съвети на Сашка Васева . 2| 5783 |12.09.2009 Сашка възпя Нешка в рими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads