Реклама / Ads
1| 6210 |23.02.2018 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Симов докарал депресия на Жотева, съди го за 23 000 лева

.
Това написа журналистът, сега депутат от БСП, Александър Симов на стената си в социалната мрежа.
 
"Госпожа Бетина Жотева е завела дело срещу мен за обида на обща стойност 23 хиляди лева. Вчера получих исковата й жалба - тя се върти около мое изявление от парламентарната трибуна, около мои статуси във фейсбук по темата, както и около няколко статии, подписани от мен. Адвокатът на госпожата (Менко Менков) е изрисувал в мое лице портрета на един изверг, който не се спира в желанието си да тормози хората.

 


Ето ще ви покажа истинският си образ:
"Трудно е да се опише с думи колко обидена и огорчена се е почувствала г-жа Бетина Жотева след като е гледала на живо пленарното заседание, провело се на 06.07.2017 година по Канал 3 и след като е прочела и узнала в интернет пространството за изречените обидни думи и изрази, отправени от Александър Симов по неин адрес".

Исковата молба обаче не спира дотук в разнищването на моралните ми престъпления: "Към нея поради характера на написаното от ответника, е било създадено силно негативно отношение не само от приятели, познати и колеги, но и от неограничена аудитория. Авторитетът й в обществото и в средата, която работи, граден пред годините, е необратимо уронен, а доброто й име - накърнено. Чрез изречените обидни изрази от ответника ищцата е била силно дискредитирана и злепоставена в обществото".


Най-доброто обаче предстои, защото текстът продължава да ме разкрива в истинската ми светлина на чудовище: "Всичко това е рефлектирало изключително негативно върху емоционалната сфера на Бетина Жотева. Обидите, нанесени й от ответника са повлияли на психическото й равновесие и самочувствието на ищцата както в професионален така и в личностен план. Ищцата е изпаднала в силно депресивно състояние, свързано със силни негативни психически преживявания именно в резултат на незаконосъобразното поведение на ответника и последвалото силно разколебано обществено доверие в личността й.


За десет ви поднасям най-мерзкото си деяние: "Тя е станала по-затворена в себе си, по-неуверена, започвайки да избягва близки и познати. Започнала е да има проблеми със съня. В нея се е породило чувство за малоценност".

В жалбата се казва още, че всичко, което съм казал и написал е напълно в противовес с ценностната система и принципите на госпожа Бетина Жотева не само като човек, но и като член на Съвета за електронни медии.

 

"За нея свободата на словото е една от най-висшите граждански свободи и поради това са недопустими и изключително обидни за нея всички изречени по-горе думи, изрази и квалификации на личността й".
Няма да коментирам нищо в тази молба.

 

Не намирам думи. Ще ви припомня само повода да се заинтересувам от казуса "Бетина Жотева". Става дума за онази легендарна история в която тя каза на журналист: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става”. А малко преди това (има запис) как заявява: "Много внимателно! Ама много внимателно! Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят...Много внимателно! Ама много внимателно с мен специално!”, а след това на въпрос: "Това заплаха ли е?", госпожата отговори: "Абсолютно. Пред всички”".


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6611 |22.02.2018 Сеул похарчил близо 250 хиляди долара за тридневния престой на сестрата на Ким Чен ун . 0| 5556 |20.02.2018 Парфюмите и шампоаните замърсявали повече от колите . 1| 5619 |20.02.2018 Софтуер следи грухтенето на прасетата за болести . 2| 8727 |19.02.2018 Гола на леда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads