Реклама / Ads
1| 10992 |05.10.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Сменят пола на 12 годишно дете във Великобритания

.
Момче на 12 години започна да живее като момиче и скоро ще бъде най-младият човек на света, претърпял операция по смяна на пола. Младежът объркал съучениците си, след като се появил в началото на учебната година облечен в рокля и коса, прибрана в плитки.
 

Родителите, които напълно подкрепят действията на сина си, вече са сменили името му, с държавен, вестник на женско. Промяната обаче предизвикала противоречиви мнения в учебното заведение, където беше свикано спешно заседание, след като други ученици започнали да налитат на бой и подигравки на момчето в рокля.

Учителите казали на останалите деца да се държат с него като с момиче и да се обръщат към него само с новото му име. Въпреки това някои родители заявяват, че случаят повлиял лошо на децата им, които започнали да се държат объркано и разтревожено. Една от майките казва, че училището е трябвало да уведоми родителите на останалите с писмо преди началото на годината:

“Постъпват ужасно като хвърлят истинска бомба със закъснител в класната стая, оставайки неподготвените родители на неизбежни обезпокояващи въпроси.”

“Може би щяхме да окуражим децата си да бъдат по внимателни и дискретни, ако имахме шанс да научим по-рано.”

Друга майка, чиято дъщеря познава момчето от началното училище казва: “Родителите задължително трябва да знаят, когато децата им са конфронтирани с подобни деликатни случаи като смяна на пола. Не са постъпили добре и аз детето, което претърпява промяната. Ще се наложи момичето, каквото е то сега, да премине през истински ад, заради начинът по който е поет случаят.”

Момчето, което медиите не споменават по име и живее със семейството си в Западен Съсекс, започнало година заедно с още хиляда ученици в общообразователното училище този месец

Директорът обсъждал дълго въпроса с родителите му преди да позволи на момчето да започне годината като момиче. Също така той позволил синът им да ползва отделна съблекалня и тоалетна.

Източници казват, че младежът доверил на свои приятели, че иска да бъде момче и да носи бикини, когато отива на плуване. За часове в началното училище той отивал на розов скутер и с розови панделки в косата.

Майката на момчето казва: “Ние искаме да осигурим най-доброто за детето си. Работим и с други агенции, за да сме сигурни, че благополучието на детето ни е гарантирано!”

В последните няколко дни момчето отсъства от училище поради все по-честите побои и подигравки от страна на съучениците му. На семейството е осигурена полицейска защита, поради нападения над дома им от страна на младежки групи.

Момчето се готви за операция по смяна на пола. Първата стъпка е третиране с женски хормони. В графство Съсекс тази процедура е извън закона за лица не преминали през пубертета.

В момента най-младият транссексуален индивид на планетата е германецът Тим (с женско име Ким Петрас), който по-рано тази година претъ рпя операция на 16 годишна възраст.

Дейвид Хаулей, който съветва хора при желание за смяна на пола, казва, че детето е показало “силен характер”. Той добави, “Доста е необичайно за дете на тази възраст да бъде толкова убедено във възгледите си. Тя има много силна подкрепа от страна на родителите си.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5564 |04.10.2009 17 г. брак празнува семейство Обама . 13| 8960 |02.10.2009 Телевизия търси принц на плеймейтката Златка Райкова . 1| 5480 |02.10.2009 Живееш до 100 години, ако си роден богат . 0| 10521 |02.10.2009 Ето как можем да изглежда ме като холивудската звезда Анджелина Джоли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads