Реклама / Ads
0| 5535 |07.07.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Световноизвестен пианист обвинен в педофилия

.
Източник: БГНЕС
Обвиниха известния руски пианист и композитор от световна величина Михаил Плетньов в педофилия, съобщава РИА Новости.
 

Полицията в Тайланд е арестувала  53-годишния Плетньов в курортния град Патая по обвинение, че е изнасилил 14-годишно тайландско момче.

По-късно Плетньов е освободен срещу гаранция от 9 000 долара. От оркестъра на руската звезда заявиха, че до момента не са му предявени обвинения, не е арестуван и не е задържан.

Следователят по случая Омсин Суканха заяви, че музикантът е задържан във връзка с „изявление на настойниците на 14-годишно момче по член от тайландския наказателен кодекс за развращаване на малолетен".

От официалната информация, която дават властите в Тайланд, става ясно, че омчето е дало съгласието си да свидетелства срещу виртуоза. Ако бъде осъден, руснакът може да получи до 20 години затвор.

По данни на полицията Плетньов е имал контакти с тайландец, арестуван ден преди него, в неделя, който  е ръководел мрежа за детска проституция и порнография в крайбрежния курорт.

Възможно е да бъде обвинен и в незаконно задържане на малолетни, обяснява пред АФП подполковник Омсин Суканка, шеф на центъра за закрила на децата, младежта и жените в Патая.

За да напусне страната, руснакът ще трябва да получи съгласието на съдебните органи.

Михаил Плетньов, който е носител на награда "Грами" за 2005 г., от 15 години насам е чест посетител на Патая, където притежава две къщи и е създал музикално училище.

Той плащал именно на арестувания тайландец да ги поддържа, докато ходел по участия извън страната.

Цялата тази история е едно голямо недоразумение, твърди пианистът в телефонно интервю за АФП и уверява, че няма намерение да напуска Тайланд.

В ексклузивно интервю за местното издание PattayaDailyNews.com Михаил Плетньов обяснява, че е познавал въпросния мъж от много години и че той е талантлив артист, но не е предполагал, че е замесен в престъпна дейност.

По думите му доказателствата, с които разполага полицията, е само снимка на него и около 25-годишен тайландски приятел, направена преди няколко години в Швейцария.

Плетньов твърди, че настоявал полицаите да проверят съдържанието в харддиска на компютъра му, но те не го сторили. Претърсен бил само единият му дом, но не и другия, където временно отсядал задържаният тайландец.

Пианистът не отрича, че може да е имало "инцидентни материали" в някои от компютрите му, тъй като той отсъствал често и продължително, през което време познатият му е имал достъп и до двете къщи.

Михаил Плетньов е създател и ръководител на основания през 1990 г. Руски национален оркестър (RNO.ru), до голяма степен заради близките му отношения с бившия руски президент Михаил Горбачов. Това е първият недържавен, частен оркестър в страната от 1917 г. насам.

Има над 30-годишна кариера, участник е в многобройни фестивали и е носител на много международни отличия.

Плетньов е свирил пред редица официални лица, вкл. руски и американски президенти, кралски фамилии, известни личности и дори кралицата на Тайланд. В страната той е бил гостуващ диригент на Банкокския симфоничен оркестър.

Тайланд отдавна е популярна дестинация за секс туристи и педофили поради широкоразпространената в страната проституция и слабите закони. Властите отдавна се заканват да пресекат секс бизнеса и арестът на руснака е един от най-знаковите случаи досега.

Преди дни 90-годишен австралиец беше обвинен в изнасилването на четири малолетни тайландки в дома си в северната част на страната.

Роденият в Германия Йозеф Краус Карл е бил арестуван в дома си в провинция Чианг Май, където е задържал четирите момичета, след като баща им се оплакал в полицията.

Четирите жертви, на възраст 7, 11, 12 и 14 години, са били насилвани многократно, след като през 2008 г. били поканени да посетят дома на Карл. Засега той отрича всички обвинения и желае да свидетелства само пред съда.

Карл е роден в Берлин, но по-късно получава австралийско гражданство и от много години живее в Тайланд като пенсионер. Максималната присъда, която може да получи, е от 20 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6882 |07.07.2010 Тато бил плувец, следвали го с дървена лодка . 2| 7093 |07.07.2010 Жените си падат по тъмнооки мъже и рок балади . 5| 5846 |06.07.2010 Клип с танцуващи войници взриви интернет . 0| 5698 |06.07.2010 Анна Чапмън си падала по Джеймс Бонд и садомазо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads