Реклама / Ads
2| 5471 |01.09.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Тони Блеър признава проблем с чашката в книга

.
Тони Блеър
Бившият министър-председател на Великобритания Тони Блеър издаде автобиографична книга, за да напомни на опонентите си, че все още не се е отказал от активната политика, предава ДПА.
 

Експремиерът на Острова използва новата си творба, за да изобличи своя приемник Гордън Браун, представяйки го като манипулативна фигура, провалила неговата партия. Според Блеър Браун е загубил възможни за спечелване избори, тъй като е изоставил принципите на новите лейбъристи.

В мемоарите си бившият британски премиер пише, че "вбесяващият" Браун ефективно го е изнудил, докато е бил на "Даунинг Стрийт". Той подозира, че финансовият министър е ръководил разследването при скандала за нерегламентирани плащания. Натискът върху Блеър да се оттегли е бил изключително голям. А в резултат на обвиненията от страна на привържениците на Браун той станал зависим от алкохола.

В интервю за Би Би Си по повод премиерата на автобиографичната си книга "Пътуване", която излиза на пазара днес, Блеър заяви, че Браун страда от вродена липса на политически инстинкт.

"По политическите сметки и преценки го биваше, но политически усет нямаше. Аналитичен интелект имаше, но що се касае до емоционалния интелект, той беше кръгла нула", каза Блеър по адрес на приемника си.

Бившият премиер си спомни и времето, когато Гордън Браун беше министър на финансите в кабинета му. Той подчерта, че през този период Браун се е показал като човек с труден, а на моменти дори влудяващ характер. Блеър обаче призна, че Браун е бил също така и силен, способен и с блестящ ум - качества, които той не преставал да уважава у министъра си на финансите.

Блеър разказа, че си е давал сметка, че за него би било трудно да уволни Браун, защото последният се ползвал със силната подкрепа на съпартийците си и на медиите. Отношенията на Браун с Блеър били определено трудни, понякога дори невъзможни, но въпреки това Браун бил за Блеър огромен източник на сила по времето на премиерския му мандат.

По-рано днес редица медии публикуваха откъси от книгата на Блеър, чието съдържание досега беше пазено в тайна и която се очертава да бъде бестселър сред автобиографиите на политици, отбелязва в. "Дейли телеграф".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8969 |15.07.2010 Признават Пловдив за най-старото човешко жилище в Европа . 1| 5495 |18.03.2010 Антонио Бандерас стана посланик на ООН . 8| 5910 |05.11.2009 Антония Петрова заминава за конкурса “Мис Свят” . 3| 7984 |21.07.2009 Гого от Фамилия Тоника става на 60

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads