Реклама / Ads
0| 4793 |21.05.2024 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Внучката на Елвис се опитва да спаси Грейсленд

.
Внучката на Елвис Пресли, актрисата Райли Киу, се опитва да спре предложената продажба на Грейсленд, дома на покойния певец в Мемфис, Тенеси. Киоу наследява имението и голяма част от имуществото на Пресли след смъртта на майка си Лиза Мари Пресли миналата година.
 

Сега обаче Грейсленд е в центъра на спор с компания, която твърди, че комплексът е бил използван като обезпечение на заем в размер на 3,8 млн. долара, взет от Лиза Мари, но така и не изплатен.

Кий твърди, че документите по заема са измамни и че подписът на майка ѝ е фалшифициран, пише Би Би Си.

 

34-годишната актриса, която е най-известна с участието си в сериала на Amazon "Дейзи Джоунс и шестимата", е подала съдебен иск, за да спре провеждането на планирания за четвъртък търг.

Naussany Investments, компанията, която твърди, че е предоставила заема, все още не е направила публичен коментар.

 

Компанията Elvis Presley Enterprises, която управлява Грейсленд и активите на Elvis Presley Trust, твърди, че заемът никога не е бил отпускан и че Лиза Мари никога не е давала подписа си.

В изявлението на групата се казва: "Elvis Presley Enterprises може да потвърди, че тези твърдения са измамни. Не е имало никаква продажба на имоти, върху които е наложен запор. Казано по-просто, подаденият насрещен иск е с цел да се спре измамата".

 

В иска на Кеоф се казва, че предложената продажба ще бъде "извънсъдебна" и ще се основава на документи, които нарушават законите на Тенеси.

Според съдебните документи изслушването е насрочено за сряда.

 

Елвис купува имението "Грейсленд" през 1957 г. и живее там до смъртта си две десетилетия по-късно. В началото на 80-те години на миналия век 14-акровият комплекс е отворен за обществеността като тематичен парк, посветен на историята на музиката. Днес той привлича около 600 000 посетители годишно, според информация от мястото на събитието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6597 |10.04.2024 15-годишната Серафина на Бен Афлек и Дженифър Гарнър вече е Фин . 0| 4868 |21.03.2024 Снимки на боксиращия се Макрон повдигат вежди, след като се обяви срещу Путин . 0| 4097 |12.03.2024 Петиция в Прага призова за именуване на улици на герои на Толкин . 0| 4667 |26.02.2024 Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads