Реклама / Ads
3| 10156 |14.09.2013 ФРОГ МЮЗИК

Монсерат Кабайе се среща с фенове дни преди концерта в София

.
Ексклузивна среща с фенове на Монсерат Кабайе и журналисти ще организират БНР и „БГ Саунд стейдж” на 25 септември, два дни преди концерта й у нас.
 
Заради напрегнатия график на репетиции с родните симфониции шефа на Флорида Гранд Опера Рамон Тебар певицата ще прескочи предложената й разходка из студията на медията, но ще отдели достатъчно време, за да сподели впечатленията си от България 13 години след първата й визита.„Срещата с Кабайе ще се случи в зала 31 на БНР по обяд. Идеята е да превърнем това кътче в притегателен център за интересни пресконференции и запомнящи се срещи със световни изпълнители”, разказа генералният директор Радослав Янкулов, пише "Монитор". Екипът на маестро Емил Табаков ще пази гърба на примадоната в зала 1 на НДК и ще допринесе още повече за кинематографичното звучене на ариите й, както го направи и за Стинг през 2010 г.

„На 25 септември е първата ни репетиция, която ще продължи 3 часа и половина. На 26-и ще повторим упражнението два пъти, а в деня на концерта – 27-и, отново ще се съберем за проба. Между 70 и 80 души от бенда ни са ангажирани с шоуто, което се случва веднъж в живота”, коментира Табаков. Култовото сопрано ще извиси глас пред 5000 души заедно с дъщеря си Монсерат Марти, чиято кариера зад микрофона се развива успешно от 1998 г. насам. С наследницата й ще разделят програмата си на две части, в които ще залегнат произведения на Хендел, Пучини, Маскани, както и Хабанера от операта „Кармен” на Бизе и "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес. Припомняме, че дебютът на Марти пред българска публика трябваше да се случи още през 2000 г. Вместо към нея Монсерат  покровителства  по майчински Ина Кънчева, която пее повече в чужбина, отколкото у нас.  Освен с гласа, който пренася в едно по-добро духовно измерение, концертът на Кабайе у нас тогава се запомни с трогателен жест – по време на 20-минутния бис малко момиченце й подари обеците си вместо дежурния букет, а испанската гордост свали от ръката си диамантен пръстен в замяна. Билети за шоуто се продават на цена от 60 до 200 лв.

Монсерат е строг перфекционист на сцената. Безкомпромисна до ръба на острата язвителност, тя се нахвърля с цялата си мощ върху пеещите фалшиво дебютанти. Словесната й брадва посича и пропуските на вече утвърдени звезди, които зашеметени от успеха си започват да броят сантиметрите в деколтето си, а не изкараните часове в репетиционната. Месец преди първия й концерт у нас – септември 2000 г., Кабайе почти набива диригента си на концерт в Букурещ. Причината – заради него изпълнението й се разминавало с това на оркестъра. Тогава на пръв поглед тежката певица с учудваща пъргавина грабнала партитурите му от пулта и ги накъсала на десетки парченца. В края на концерта обаче примата проявила благородство и го целунала, за да покаже, че му е простила.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11828 |12.09.2013 Тони Димитрова направи на бъз Икебаната . 0| 7208 |04.09.2013 Задава се "Голямо междучасие 5" . 9| 13320 |02.09.2013 Мария Илиева е най-влиятелната жена в българския шоубизнес . 0| 9483 |29.08.2013 Еминем разбива с новата си песен, албум през ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads