Реклама / Ads
0| 5127 |27.02.2018 ФРОГ МЮЗИК

Нина Николина дебютира с “Магическите гласове на България” в Страсбург

.
Нина Николина
Гала концертът в престижната зала Cité de la musique събира европейския елит по повод Българското председателство.
 
Нина Николина е музикален продуцент и една от певиците в новия проект “Магическите гласове на България”, който ще има официална премиера на 9 март в престижната, концертна зала Cité de la musique в Страсбург.

Новият проект е гвоздей в програмата на гала концерта, организиран от Министерство на културата, Българския културен институт в Париж и мисията ни в Страсбург по повод Българското председателство. Това е второто голямо събитие в чужбина след откриващия концерт в Брюксел в началото на февруари.

Галата ще мине под наслов “Женските гласове на България” и включва изпълнения на новата формация “Магическите гласове на България”, в която участват някой от най –гласовитите певици на народни песни като -  Александра Борисова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева, Таня Първанова, Еличка Кръстанова.
Нина Николина ще представи и друг свой популярен проект “Пендара етно проджект”, в който народната музика се среща със съвременната електронна сцена.

В проекта участва и дългогодишният, музикален партньор на Нина Николина -  перкусионистът, композитор и музикален продуцент Калин Вельов. Той е единственият мъж в спектакъла в Страсбург.

За разлика от обичайните си перкусии, този път Калин Вельов ще има соло на тъпан.
По време на концерта ще прозчвучат някои от най-популярните,  български народни песни като “Седнало е Джоре“,  “Бре Петрунко”, “Дилмано” , “Полегнала е Тодора” и “Мори айда, айда ”.

“Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни”, казва режисьорът на спектакъла Любомира Костова. Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев,  представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6873 |23.08.2017 ”Тото” с концерт в София за 40-годишнината си . 0| 7806 |25.07.2017 Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака . 0| 9228 |21.06.2017 Нина Николина пали „Живият огън на традициите“ . 0| 6603 |01.06.2017 Нина Николина открива галавечерта на Международния филмов фестивал Трансилвания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads