Реклама / Ads
0| 4802 |30.10.2023 ФРОГ МЮЗИК

Нина Николина с нов сингъл и турне със спектакъла за деца „Кральо Портальо“

.
Националното турне на Нина Николина „Кральо Портальо“ през месец ноември в 8 града стартира на 7. 11. от Враца.
 

Премиерните спектакли в София и Братислава преминаха с възторг и любопитство от децата, които стават и участници в концерт-спектакъла. Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“ е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи. В света на народното творчество, във вълшебния свят на българския фолклор ни пренасят: Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова.

 


.

 

Детският спектакъл и турнето „Кральо Портальо“ са със съдействието на Министерство на културата и Национален Фонд Култура.

 

Освен децата, Нина Николина ще зарадва и по-големите си почитатели с нов сингъл и концерт „Jazz&Traditions“. Наскоро Нина Николина и „101 Каба гайди“ изправиха на крака публиката с изпълнението на „Излел е Дельо хайдутин“.

 

„Ерген деда“ е трети сингъл от втория концертен албум на Нина Николина „Jazz&Traditions Vol.2“. https://youtu.be/jNf3ENRM2uI

 

Шопската хумористична песен в етноджаз аранжимент на Калин Вельов, ще вдигне градуса на настроението и на концерта на Нина Николина с формацията на 2 ноември в „Бар Петък“, София. В концерта, интерпретирани в актуални музикални жанрове с джазово, фънки, R&B, електронно денс звучене са не само фолклорните песни, а и поп хитовете ‘’Ти", "Не мога", "Тебе да вземем’’ и "Сън".

 


.

 

Нина Николина и „101 Каба гайди“

 

На 19 октомври, в зала „Арена София“, на гала-вечерта MAX FIGHT 56, със специален гост – световноизвестният ММА боец Конър Макгрегър, Нина Николина и „101 Каба гайди“ взривиха многохилядната публика с изпълнение на „Излел е Дельо хайдутин“.

 

Първото им съвместно изпълнение през 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“ на честването на Христо Стоичков „50 години номер 8“, изправи на крака 40 000 души от трибуните и развълнува милионите от тв екрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4694 |21.10.2023 Операта в Сидни отпразнува 50-годишнината си . 0| 5090 |28.09.2023 No more many more празнуват 10-годишнината си с новото парче "Няма бивши хъшове" съвместно с Валери Йорданов . 0| 5184 |28.09.2023 Б.Т.Р. с нов сингъл „Там където“ и концерт на 24 ноември в Sofia Live Club . 0| 5552 |18.04.2023 Нина Николина с концерт „JAZZ & TRADITIONS“ на 22 април и концерт-спектакъл за деца на 1 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads