Реклама / Ads
1| 7016 |25.08.2021 ФРОГ МЮЗИК

”Ролинг стоунс” и техният незаменим ритъм. Или просто Чарли Уотс

.
Чарли Робърт Уотс или просто “Чарли” - барабанистът на легендарната банда “Ролинг стоунс”, който помогна на групата да се изкачи Олимпът на рокендрола, почина на 80-годишна възраст. Причина за смъртта не се посочва. Кончината му обаче потресе меломаните по цял свят.
 

Уотс се спомина само няколко седмици, след като бе обявено, че барабанистът няма да може да участва в американското турне на бандата, озаглавено “Без филтър”. И това само по себе си бе трудна за преглътване хапка - “Ролинг стоунс” са немислими без своя легендарен барабанист, чието чувство за ритъм превръща песните “Paint It, Black” “Gimme Shelter” и “Brown Sugar” в онова, което феновете до болка обичат. Именно това го превърна в двигателя, който захранва музиката на “Ролинг стоунс”, държи я жива и го превръща в един от най-великите барабанисти в историята на музиката. 

 

Самият Уотс е сочен за сърцето на бандата. Без него, “Ролинг стоунс” не биха били същите. И заедно с това легендарният барабанист е изключително различен от своите колеги - от спретнатото му облекло, любовта му към джаз музиката, отдадеността към съпругата му, която леко го превърна в аутсайдер, що се отнася до стереотипа за рок музикантите, които купонясват непрестанно. Уотс не е фен на турнетата. За него “Ролинг стоунс” е по-скоро работно място, а не начин на живот. Битката му със зависимостите към наркотиците и алкохола остава далеч от светлината на прожекторите, като много фактори от живота на барабаниста.

 

Чарли Уотс у роден на 2-ри юни 1941 г. в Лондон в семейството на тираджия. Фен е на джаз музиката още от дете. Започва да свири на барабани, когато е едва 14-годишен. До 1962 г. свири с джаз банди докато работи като графичен дизайнер в рекламна агенция. Уотс не е първият барабанист на “Ролинг стоунс”. Започва да свири заедно с бандата на 12-ти януари 1963 г., когато излиза на сцената заедно с Мик Джагър и останалите. 

 

Бързо разбира, че е незаменим елемент от звученето на “Ролинг стоунс”, което изтрелва бандата на върха.

 

През юни 2004 г. Уотс получава тежка диагноза - рак на гърлото. Лечението минава добре и барабанистът продължава с музикалната си кариера като част от “Ролинг стоунс” до сетния си дъх.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5568 |30.03.2019 Мик Джагър се подлага на лечение, ”Ролинг стоунс” отложиха турне . 0| 6681 |07.07.2018 Валенса моли ”Ролинг стоунс” да помогне на Полша . 0| 6400 |10.09.2017 ”Ролинг стоунс” започна европейското си турне с концерт в Хамбург . 0| 8835 |06.10.2016 Новият албум на ”Ролинг Стоунс” излиза през декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads