Реклама / Ads
1| 7786 |31.12.2012 ФРОГ МЮЗИК

Стени ще падат през музикалната 2013 г.

.
Едни от най-големите имена в музиката ще се спрат у нас, за да преобърнат лошия късмет в поредица от няколко паметни концерта на пук на фаталистите, които чакат с уплах да настъпи 2013-а година.
 

Някои от тях ще дойдат за последно в България като белгийската група "Вайа кон диос". Тя се завръща за концерт у нас на 20 април 2013 г. в зала 1 на НДК. Участието им е в рамките на прощалното турне на групата.
Билетите за шоуто вече са в продажба, а цените им са от 45 до 120 лв.

Групата е създадена през 1986 г. Последният им албум Comme on est venu излиза през 2009 г., а песните в него са изпети на френски, като част от тях са написани от самата Дани Клайн. До този момент групата е покорила сцените в над 40 държави, сред които е включена и България.

За щастие през май на меломаните няма да им се наложи да се наслаждават на тишината, защото месецът ще предложи две големи музикални събития, съобщава в. "Труд". Първото е концертът на "Депеш мод", а второто - шоуто на "Бон Джоуви". България е включена сред 25-те държави в списъка на "Депеш мод". Групата ще излезе пред българска публика на 12 май 2013 г. на стадион "Георги Аспарухов". Цените на билетите са от 50 до 130 лв.

Защото можем е мото, под което ще премине турнето на рок иконите "Бон Джоуви". Те също са подготвили подаръци за феновете си под формата на нова тава - What About Now. Групата тръгва на турне през 2013 година и ще започне своята обиколка из Европа точно от София, а самото турне стартира в Северна Америка през февруари, тъкмо навреме за празника на влюбените Свети Валентин. У нас групата ще забие на 14 май, а мястото е Националният стадион "Васил Левски". Рокаджиите ще изпълнят своите ненадминати хитове като Livin‘ on a Prayer, You Give Love a Bad Name и It‘s My Life. Както и съвсем нови парчета от предстоящия албум.

Вдъхновението не е отминало и "Дийп Пърпъл", които идват на 2 юни в Каварна също с нови песни.

На 21 юни, вече на закрито, в зала 1 на НДК в едно ще се слеят две съдби и два гласа. Патрисия Каас ще представи пред българската публика своя нов проект, който отдава почит на великата Едит Пиаф. В София ще звучат 21 от най-емблематичните песни на Пиаф в изпълнение на съвременната икона на световната музикална сцена, която има 18 милиона продадени дискове.

Спектакълът на Каас е подготвян в продължение на две години. Той включва инсталации и осветление, които изграждат иновативен сценичен дизайн, целящ да представи всичко съвременно и градско. По време на грандиозния спектакъл ще бъдат показани и непубликувани уникални снимки на Едит Пиаф. Отначало замислена като лайв шоу, програмата впоследствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември. В записа му участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът се състои от 21 композиции, сред които Les amants merveilleux и Non, je ne regrette rien.

Специалното турне на Каас ще продължи само една година  и ще включва най-престижните зали в света, сред които сега се нарежда и НДК. Билетите за шоуто са от 40 до 120 лв.

След френски меломаните трябва да научат немски, за да могат да пригласят на Тил Линдеман с Du Hast. Мрачната шесторка, която накара много да проговорят езика на Гьоте удържа на обещанието си и идва за втори път у нас. Концертът на "Рамщайн" ще бъде на Националния стадион "Васил Левски" в рамките на фестивала Sofia Rocks 2013. Датата е 26 юли, а билетите са от 79 до 109 лв.

Още едно повторно гостуване може да нажежи допълнително летните месеци. Според чужди сайтова барбадоската красавица Риана ще включи България в турнето си догодина. Очаква се поп звездата да се спре у нас на 3 август, но за момента няма официално потвърждение за концерта.

Стени ще падат в края на август. Лидерът и съосновател на "Пинк Флойд" Роджър Уотърс идва у нас с най-мащабната и грандиозна рок продукция в света. На 30 август на "Васил Левски" той ще представи и пред българска публика шоуто си, изпълнено с невиждани аудио- и визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, самолети, съживяване на Учителя марионетка, изумителни хорове и хореографии. Билетите са на цени от 65 до 180 лв.

Ако това е фатална година, меломаните ще искат и да се повтори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7683 |04.12.2012 DJ ALEX RYBA от лейбъла на Parov Stelar Band отново на живо в София . 4| 9363 |30.11.2012 Gangnam style влезе в рекордите на Гинес . 3| 7360 |26.11.2012 „Ролинг Стоунс” взривиха Лондон . 0| 8712 |21.11.2012 THE SEARCH на Дж. Лоутън и М. Врабевски с втори радиосингъл и видеоклип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads