Реклама / Ads
2| 6161 |20.05.2014 ФРОГ МЮЗИК

Струнен квартет Hypnotic с дебютен албум

.
След дългогодишна работа върху дебютния си албум, струнен квартет Hypnotic излезе от студиото с финализиран материал.Дискът, наречен "Destiny", ще бъде представен официално на бляскав концерт-промоция в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 4 юни. Шармантните дами ще изсвирят на живо всичките 9 композиции от проекта, както и няколко изпълнения, които засега ревностно пазят в тайна.
 

В желанието да поднесат на дългогодишните си фенове и приятели наистина незабравим спектакъл, момичетата са подготвили истинска феерия от визуални ефекти и сценарни изненади.

Почетната роля да ръководи галата е поверена на изключителния български музикант Антони Дончев. В този важен за талантливите и амбициозни момичета те ще бъдат подкрепени на сцената и от Мирослав Иванов (китара), Борис Таслев (бас и акустичен бас), Димитър Семов (ударни) и Петър Георгиев (клавишни и акордеон).

"Destiny" събира дългогодишния труд на квартета. В търсене на най-хармоничния музикален детайл и прецизен звук, четирите реализират записите в продължение на цели две години. Както MySound.bg вече писа, автор на модерните им новаторски аранжименти е уважаваният италиански композитор Маурицио Абени, работил със звезди от ранга на Андреа Бочели. Перфектният звук на дългосвирещата творба е дело на популярния италиански тонрежисьор Марко Стречони (автор на над 600 филмови саундтрака, носител на престижни награди като "Оскар", "Златен глобус", "Златен лъв" и работил с Енио Мориконе и други).

Абени ще пристигне от Италия специално. Българките признават, че се чувстват много по-спокойни и уверени, че Маурицио ще бъде с тях в този ключов за кариерата им момент. И не само това - не крият задоволството си, че вече са успели да го убедят да изпълни на пиано  "Адажио Аранкуес" от Хоакин Родриго, една от най-любимите им класически пиеси.

Ще прозвучат специални акустични версии на композициите от албума, сред които "Asturias", "Libertango", "Buba Mara" и "Besame Mucho", но с нов, още по-плътен и богат звук. Маестро Абени ще бъде в София една седмица преди премиерата, за да консултира репетициите на квартета и останалите музиканти. "Твърдо вярвам в успеха на квартет Hypnotic. Още преди години, когато се запознах с Гери и тя ми представи проекта, веднага усетих потенциала му. Очевидно е, че са много красиви, а и са сериозни инструменталистки. Но за да стигнеш до върха се нуждаеш от много повече качества, които и четирите притежават и не спират да развиват в себе си – усилена работа, перфекционизъм и стремеж към нови музикални хоризонти. С чисто сърце мога да кажа, че им предричам голямо бъдеще",  споделя искрено Маурицио Абени.

Популярен у нас предимно с колаборациите си с големия тенор Андреа Бочели, италианецът е един от най-авторитетните композитори и аранжори на класическа и филмова музика на Ботуша. Създал материал за над 20 саундтрака и участвал като солист и диригент в над 100 музикални творби за киното, той е търсен не само в пределите на страната си, но и зад Океана за редица касови продукции.

Чрез "Destiny" формацията показва, че знае какво иска и как да стигне до него. А музиката й наистина докосва, защото в нея е всичко – и любовта, и нежността, и ревността, скрита в стъпките на тангото, и огненото дяволче, което изскача от балканските ритми – всичко, което, събрано на едно място, се превръща в съдба. "Destiny" е не просто албум с хубава музика. Това е разказ за нещата от живота, такива, каквито ги усещат четири момичета от 21-ви век, докато четат ноти, написани преди столетия, уверяват запознати с материала.

Проектът бе огласен с версия на класиката "Besame Mucho", изпълнявана от големи световни имена като Пласидо Доминго, Хулио Иглесиас, Андреа Бочели.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6313 |18.05.2014 "Аеросмит" покори България . 0| 6405 |17.05.2014 "Аеросмит" забиват на ст. "Локомотив" . 0| 5759 |14.05.2014 Група изпълни концерт със смартфони . 0| 6267 |12.05.2014 Глория Гейнър и Jamiroquai се включват в EXIT Adventure 2014!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads