Реклама / Ads
0| 7506 |22.12.2017 ФРОГ МЮЗИК

Визионерът Камджалов и Лиза Джерард с грандиозен проект и премиера в България

.
Следващият грандиозен проект на Йордан Камджалов вече е ясен: концерт по Гурецки с гост-изпълнител от световна величина – магнетичната Лиза Джерард, позната на мнозина от австралийското дуо Dead Can Dance и емблематичния саундтрак на филма „Гладиатор“.
 

Диригентът обяви лично новината по време на празничния концерт на Genesis Orchestra „Коледа“ по Димитър Ненов, който се състоя на 18 декември в Зала „България“.

 

Йордан Камджалов, съвместно с неговата културна концептуална платформа Genesis Orchestra и Лиза Джерард, ще представят на българската аудитория  „Симфония на скръбните песни“ по Хенрик М. Гурецки. Концертът ще се състои на 14 март 2018 г. в Зала 1 на Национален дворец на културата в столицата. Организаторите пускат в продажба ексклузивни „ super early bird” билети за концерта на цена от 40 лв. Специалната оферта ще важи само за първите 500 билета, закупени в периода от 25 до 31 декември 2017 г., или до изчерпване на количествата. Можете да закупите своя билет онлайн от тук или на касите на Easy Pay в цялата страна.

 

В рамките на концерта Лиза Джерард ще изпълни свои песни както от соловата си кариера, така и от времето, в което е част от популярната даркуейв група Dead Can Dance. Заедно с Йордан Камджалов ще въведат аудиторията в лабораторията на твореца чрез уникалния формат „Музикално въведение“, който вече се утвърди като неизменна част от спектаклите на диригента.

 

Това е втората колаборация на Лиза Джерард с български артисти. През юни тази година тя реализира съвместен проект с „Мистерията на българските гласове“ – два концерта, в София и Пловдив, на които присъстваха над 3000 души.

 

Съвместната ѝ работа с Йордан Камджалов отново има за цел да разбие традиционната представа за класическата музика единствено като елитарна, т.е. непонятна за масите. Колаборацията между двамата фундаментални артисти, които успяват с музиката си едновременно да докосват и завладяват без да изискват и задължават, е доказателство, че класическата музика може да бъде достъпна и за нетренираното ухо.

 

Концертът „Симфония на скръбните песни“ ще се реализира в рамките на проекта „Свобода в класиката“, който стартира през март 2017 г. в Пловдив с поставянето на едно от най-сложните класически произведения – „Requiem“ на Волфганг Амадеус Моцарт.

 

От своя страна Лиза многократно е откривала своето вдъхновение в българската фолклорна музика, а сега се впуска в ново приключение у нас с ентусиазъм и желание да преоткрива още нестандартни и провокативни формати на изкуството.


За изпълнителите:

Лиза Джерард е изтъкната австралийска певица и композитор на филмова музика, известна с дълбокия си контраалт. През дългогодишната си музикална кариера, която започва през далечната 1981 г., Лиза Джерард е участвала в редица съвместни проекти, сред които е и работата ѝ с Брандан Пери в австралийското даркуейв дуо Dead Can Dance, което ѝ носи световна слава. През 2000 г. тя печели Златен глобус за музиката, която създава заедно с Ханс Цимер за филма „Гладиатор“ на Ридли Скот. Освен че пее в някои от песните,  Лиза също така свири на специфични инструменти като например янгкин (китайски ударен дулцимер).

 

Международният български Genesis Orchestra е център на концептуална културна платформа на диригента Йордан Камджалов. Той обединява доказани български изпълнители от най-различни краища по света, водени от своя професионализъм, опит и талант, за да дадат нови измерения и да подпомогнат развитието на културния ландшафт у нас. Genesis Orchestra е нов български културен бранд от световна величина, обогатяващ трайно културната среда във и извън България. Йордан Камджалов e артистичен директор и главен диригент на Gensis Orchestra.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2385 |22.03.2024 Лени Кравиц идва с концерт в България . 0| 2827 |06.03.2024 Големият Андреа Бочели ще изнесе концерт на стадион "Васил Левски" в София на 14 септември . 0| 2476 |05.03.2024 800 млади певци и инструменталисти ще се включат в Националния конкурс за народна музика „Дунавски славеи“ . 0| 2647 |02.03.2024 "Време е" за новия сингъл на Cool Den

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads