Реклама / Ads
0| 11699 |14.08.2010 ХРАНА И ВИНО

Бирата - лятна виагра за здраве и секс

.
Умереното пиене на бира (а не честите запои) има многобройни благоприятни последици за здравето, показват изследванията, представени от MSN.com.
 

Този факт са по себе си е достатъчен, за да се отдадете изцяло на това питие, ако то е любимата ви напитко през лятото. Това е и добра възможност да убедите любимата си, че умереното пиене на бира е лятна виагра за секса, а срещата с приятели на по бира не е основание да ви се сърди на инат.

Защо е полезна бирата:

Бирата предпазва от остеопороза


Изследване на университета в Калифорния показва, че голяма част от бирите на пазара съдържат достатъчно вещества, за да поддържа здрави костите и да предпазва от остеропороза. Други изследвания показват, че жените, които пият от време на време бира имат много по-голяма плътност на костите, отколкото онези, които се пазят от кехлибарената напитка: но не изпивайте повече от две бири дневно.

Бирата намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Бирата има и свойството да ви предпазва от сърдечно-съдови заболявания: отново, пийте умерено. Изследване, реализирано в Харвард, показва, че любителите на бира, както и на други алкохолни напитки, е 40 до 60% по-малко вероятно да претърпят инфаркт.

Бирата понижава холестерола

Учените са установили, че хмелът, който придава горчив вкус на бирата, е добър източник на полифеноли, субстанции, които намаляват риска от появяването на рак и подсилват имунната система.

Бирата подпомага мисловната дейност

Умереното потребление на алкохол може да подпомогне и когнитивните функции, сочат данните от друго изследване. В рамките на експеримента, жените, които са консумирали до две чаши алкохол дневно, са имали с 20% по-добри резултати на тестове за оценка на когнитивните функции спрямо жените, които по принцип не пият. Да не забравяме и чудодейния ефект на бирата в топлото лято: тя ви освежава и охладява, а освен това ви и хидратира, което трябва да ни накара да се замислим дали да вярваме на изследователите в Испания, които казват, че бирата може да хидратира човешкия организъм по-добре и от водата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9893 |08.08.2010 Миди в жегата=Бахчисарайски фонтан . 0| 10004 |04.08.2010 Меню за дълголетие . 0| 11582 |20.07.2010 Какво ядат великите - странна история за храната и славата . 1| 7118 |19.07.2010 Въвеждат стандарт за нашенски кебабчета и кюфтета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads