Реклама / Ads
0| 8239 |18.11.2021 ХРАНА И ВИНО

Бутер кифлички с пълнеж от ябълки, орехи и канела

.
Днес ви представяме една рецепта за вкусни и пухкави бутер кифлички с пълнеж от ябълки, орехи и канела. Да си оближеш пръстите!
 

Съставки

2-3 ябълки (зависи от големината им)

2 с.л. смлени орехи

1 ч.л. канела

1 с.л. пудра захар (може и повече, ако ябълките са по-кисели)

1 пакет бутер тесто (270 г.)

пудра захар (за поръсване)

 

Порции

6 кифлички

 

Подготовка

10 мин.

 

Готвене

25-30 мин.

 

Съставки

5

 

Общо време

40 мин.

 

Оборудване

Тава за печене

Ренде или пасатор

 

Начин на приготвяне

Ябълките са едни от най-полезните и често консумирани плодове. Не случайно има една приказка "По една ябълка на ден, бягай, докторе, от мен!". Те вече се намират на пазара целогодишно, но сезонът им е най-вече през есента. Има различни сортове - по-малки, по-едри, зелени, жълти или червени, по-кисели или по-сладки.

 

Ябълките намират приложение в различни пайове, торти и десерти, смутита и фрешове. Те са богати на фибри и антиоксиданти, понижават холестерола и имат високо съдържание на витамин С. Ето защо реших да направя ето тези кифлички с ябълки, които са страхотен есенен десерт. Правят се лесно и не изискват голяма подготовка или много продукти.

 

Първо измийте и нарежете ябълките на парчета. Можете да ги пасирате с пасатор / блендер или да ги настържете на ситно ренде. След това добавете към тях останалите продукти и ги разбъркайте с лъжица. В зависимост от вкусовете ви и сладостта на ябълките, може да регулирате вкуса на пълнежа като съответно добавите повече или по-малко от всеки продукт.

 

Включете фурната да загрява на 180 градуса и си подгответе тавичка за печене, която застелете с кухненска хартия. Извадете бутер тестото от хладилника, разстелете го и го нарежете на дълги правоъгълници. Зависи колко големи ги нарежете и колко е бутер-тестото ви, ще ви се получат повече или по-малко кифлички.

 

По продължение на всеки правоъгълник поставете с лъжица от ябълковата смес. След това прегънете бутер-тестото, така че да се захлупи. Хубаво натиснете от всички страни, така че да се затвори и да не изстича от сместа, а да остане вътре. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25-30 минути, докато кифличките добият приятен златист загар. След като ги извадите, поръсете ги с пудра захар, докато са още топли и се насладете на приятния им вкус.

 

Ако ви остане от сместа, можете да си направите ябълкови трюфели.

 

Източник: Natals Sweet & Healthy

www.natals-sweets.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10019 |27.10.2021 Видове безглутеново брашно и съвети за правилна употреба и съхранение (Част 2) . 0| 14300 |12.10.2021 Типове брашно и добив. Видове глутеново брашно и приложението им в сладкарството (Част 1) . 1| 11823 |12.07.2021 Снекинг с домати – здравословната алтернатива, която ще укроти глада между основните хранения . 5| 11757 |10.07.2021 Програма за добри хора: Уважете се с нещо вкусно, припомнете си Дядо Вазов, порадвайте се на юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads