Реклама / Ads
0| 8791 |30.01.2022 ХРАНА И ВИНО

Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони

.
Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони
 

Оборудване
Купа
Лъжица


Съставки
Останки от блат / кекс
Крем по желание


Начин на приготвяне
Така наречените “popsicles” и “cakesicles” станаха доста актуални през последните няколко години. Обикновено правя от тях, когато ми останат продукти от торта - останки от блат и крем. Изключително удобни са за детски рожденни дни и партита с повече хора най-вече поради малкия им компактен вид под формата на хапка. Могат да бъдат направени с най-различни вкусове, а декорацията им също предполага широка гама от възможности. Семейството ми ги обожава :)


Рецептата се състои от блат и крем по ваше желание. В случая аз направих тези кейк попс с остатъци от пандишпанов блат и шоколадов крем. Първо натрошете блата в купа на ситни трохи. След това добавете крема и разбъркайте с лъжица, докато се получи гъста смес. С въртеливи движения на ръцете оформете малки топчици. Ако бонбоните са за домашна употреба и не ви се занимава повече, можете да спрете до тук, пак са много вкусни.


Ако обаче искате да ги декорирате, препоръчвам да ги потопите в ганаш, а отгоре можете да ги поръсите с различни поръски - шоколадови или цветни стърготини, кокосови стърготини, дори фондан, към който да направите допълнителна декорация. А можете и просто да ги оваляте в какао или смлени ядки (орехи, лешници, бадеми). Вариантите са много и всеки може да ги напасне според вкуса си.


След като сте готови, поставете всеки един бонбон в кошничка и забодете клечка отгоре. Така стават по-красиви и по-лесни за консумация. Да ви е сладко!


Източник: Natals Sweet & Healthy (линк: www.natals-sweets.com)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9340 |12.12.2021 Орео торта ”Зимна приказка” . 0| 6869 |16.10.2019 Турски сладкари направиха торта с ядливо злато . 0| 9666 |19.06.2018 Двуметрова торта от череши на празника на Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads