Реклама / Ads
Frognews
0| 4687 |19.12.2014

Ден на колаците, но без боб

.
Ден на колаците
Рано сутринта на Игнажден жените наклаждат огъня, слагат гърне с вариво и приготвят тесто за хляб, от което омесват колаци за всеки член на семейството и един колак, който оставят за Бъдни вечер. На Игнажден се приготвят също така малки гевречета ("подкови"), поръсени със сусам.
На трапезата може още да има жито, ошав, орехи, варена царевица, зеле, лук, туршия от пипер, картофи с ориз, булгур, пита с мая.

Не бива да варите боб на Игнажден, защото поверието гласи, че ще вали градушка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. И пържените картофи влизат в ЮНЕСКО 0| 4505 |18.12.2014 . В МВР устроиха благотворителен коледен базар 0| 4287 |16.12.2014 . Вурстчета и греяно вино на немска Коледа в София 3| 6640 |11.12.2014 . Чай за пушачи? 0| 6363 |10.12.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ