Реклама / Ads
0| 6222 |30.06.2018 ХРАНА И ВИНО

Феран Адрия излиза от кухнята и се впуска в нови приключения

.
Феран Адрия
Феран Адрия - ”най-влиятелният шеф-готвач в света” - е човек с мисия. ”Почти всички велики шефове по света - с малки изключения - вече всъщност не готвят. Те опитват, командват и създават”, казва той.
 

Не иска да готви отново ден и нощ.

 

Той е по-загрижен за отглеждането на следващото поколение от мастер шефове.

Адрия има голяма роля в създаването на тримата таланти, които го заместиха в кулинарията - каталунецът Жоан Рока  (El Celler de Can Roca в Жирона), италианецът Масимо Ботура (Osteria Francescana в Модена) и датчанинът Рене Реджепи от Noma fame.

 

Сега Адрия преподава в Харвард, дава съвети и ръководи фондация, която има 12 млн. евро капитал от испанските гиганти Telefonicа и CaixaBank и италианската кафе компания Lavazza.

 

Адрия работи и по създаването на гастрономически иновативен център на мястото на стария му ресторант.

 

Една от новите му страсти е проект, който той нарича "Булипедия" - огромна гастрономическа енциклопедия, за чието съставяне е изучил френската кухня от преди 400 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9870 |19.06.2018 Двуметрова торта от череши на празника на Кюстендил . 1| 8170 |11.06.2018 Аржентина изпрати 3 тона храна в базата си за Световното по футбол . 2| 5993 |28.05.2018 Въвеждат над 50 % минимално съдържание на месо в колбасите . 0| 6663 |26.05.2018 Плодово-зеленчуков чипс и смокиново кафе ”сервираха” на екофестивала в Садово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads