Феран Адрия излиза от кухнята и се впуска в нови приключения
Не иска да готви отново ден и нощ.
Той е по-загрижен за отглеждането на следващото поколение от мастер шефове.
Адрия има голяма роля в създаването на тримата таланти, които го заместиха в кулинарията - каталунецът Жоан Рока (El Celler de Can Roca в Жирона), италианецът Масимо Ботура (Osteria Francescana в Модена) и датчанинът Рене Реджепи от Noma fame.
Сега Адрия преподава в Харвард, дава съвети и ръководи фондация, която има 12 млн. евро капитал от испанските гиганти Telefonicа и CaixaBank и италианската кафе компания Lavazza.
Адрия работи и по създаването на гастрономически иновативен център на мястото на стария му ресторант.
Една от новите му страсти е проект, който той нарича "Булипедия" - огромна гастрономическа енциклопедия, за чието съставяне е изучил френската кухня от преди 400 години.
Моля, подкрепете ни.