Реклама / Ads
0| 10077 |26.07.2022 ХРАНА И ВИНО

Фестивал на торта Гараш, живи статуи и още много изненади очакват русенци в края на лятото

.
Русенци и гости на града ще могат да се насладят на емблематичната за града ни торта Гараш по време на специален фестивал, посветен на десерта. Вкусният празник се организира по Програма „Туризъм“ на Община Русе и ще се състои на 17 септември, а съпътстващите фестивала събития ще направят града предпочитано място за посещение през есенния месец.
 

„Фестивалът на торта Гараш се организира за първи път и желанието на Община Русе е той да се превърне в ежегодно събитие, част от годишния културен календар на страната“, заяви зам.-кметът Златомира Стефанова.

 

Във фестивала ще се включат производителите на сладкарски изделия в Русе, които ще приготвят сладкото изкушение по оригинална рецепта, както и негови нетрадиционни, съвременни и здравословни интерпретации. Известни майстори на сладкарското изкуство ще допълнят събитието със свой прочит на десерта, както и с демонстрации на живо, където всеки желаещ ще може да опита десерта.

 

Русенските търговци, предлагащи оригинална торта Гараш, ще получат специален стикер, който ще бъде залепен на видно място в самите заведения.

 

Желание за участие във фестивала са изявили и от Държавна опера – Русе, Драматичен театър „Сава Огнянов“ и Държавен куклен театър – Русе. На съвместна среща, организирана от Община Русе, техните ръководства заявиха готовност за поставянето на спектакъл за деца и кантата на открито, които да обогатят програмата.

 

По време на фестивала на торта Гараш ще се проведе добилият голяма популярност 4-дневен Международен фестивал „Живи статуи“. От 15 до 18 септември той ще събере събере артисти от висок клас от цяла Европа. Мащабното събитие се организира за седма година от Драматичен театър „Сава Огнянов“ и с финансовата подкрепа на Община Русе.

 

По същото време в града ще се състои и опознавателен тур за представители на туристическия бранш – туроператори, екскурзоводи и агенти, които да спомогнат за налагането на Русе като популярна дестинация на туристическата карта на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7618 |10.06.2022 Бисквитена торта с ягоди и какаови бисквити (без печене) . 0| 8789 |30.01.2022 Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони . 0| 9338 |12.12.2021 Орео торта ”Зимна приказка” . 0| 6869 |16.10.2019 Турски сладкари направиха торта с ядливо злато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads