Реклама / Ads
3| 5822 |09.09.2015 ХРАНА И ВИНО

Хималайската сол подмладява и разхубавява

.
Придобилата голяма популярност напоследък хималайска сол, както може и да се очаква от името, се добива от планината с името Солната верига. Тя може да е намери в самото подножие на Хималаите и по-точно на територията на Северен Пакистан. Легендата разказва, че добивът на солта е започнал още през 320 година преди Христа, и съвпада с времето, когато войските на Александър Македонски са се разположили край поречието на река Инд в подножието на планината. Той забелезал, че конете ближат скалите.
 

Самата солна верига е дълга горе-долу 300 км и широка още 20 км. Геолозите изчисляват, че се е формирала от 250 до 500 милиона години. Един от най-големитеи стари същевременно, солни депозити на планетата. Има разработени четири солни мини на нейна територия, като най-старата по големина е мината Кевра.

 

Полезни свойства на солта:
– алкализация и възстановяване на солевия баланс
– разреждане на кръвта
– укрепване на кръвоносните съдове, подобряване на микроциркулацията,
– нормализация на кръвното налягане
– детоксикация и обновяване на клетките и тъканите
– подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм, вкл. по-добро усвояване на лекарства повишаване на жизненоста и издържливоста
– засилване на имунната система
– подмладяване и разхубавяване

 

Хималайска сол можем да намерим в различните магазини за хранителни добавки и полезни храни. Тя често е наричана и заместител  на обикновената сол, заради по-големите количества витамини и минерали. Но освен това, нейният разтвор е лековит. Може да неутрализира нарушеното по някаква причина pH, което пък става причина за различни заболявания.

 

Как да си приготвим разтвор у дома? Вземаме една чаена лъжичка от наситеният разтвор /солните кристали/ и я сипваме в чаша чиста изворна вода. Разбърква се, за да се разтвори добре. От този разтвор се приема сутрин на гладно, половин час преди хранене. Така усвояването, детоксикацията, енергизирането и другите му лечебни ефекти са най-силни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7065 |08.09.2015 "Богородичен хляб" и курбан на невестите . 0| 6197 |05.09.2015 Десети празник на житото и хляба в Алфатар . 0| 5244 |04.09.2015 Милица Гладнишка сготви десерт с глас . 2| 12598 |02.09.2015 Листата на прясното зеле са супер лек!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads