Реклама / Ads
0| 6063 |20.09.2016 ХРАНА И ВИНО

Ядем чушки от Полша и Румъния, а българските гният на полето

.
Внасяме евтини чушки от Полша и Румъния, което убива българската продукция. В същото време качеството им не може да се сравнява с българското.
 
Николай Димитров отглежда 120 декара с капия. Казва, че никой не купува и чушките стоят на полето. Стопаните признават, че големите търговци на едро ги изнудват да продават по 15 стотинки за килограм. При такава цена, те не могат да си покрият дори разходите. На дребно на маси край пътя производителите продават чушките от 70 ст. до лев. Докато стигне до пазара в Хасково, капията поскъпва до 1,20 лв. Купувачи обаче рядко спират, казват производителите пред БГНЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8290 |07.09.2016 Няма златна есен без ухание на печени чушки . 0| 8470 |02.09.2016 Стоте чушки или ”Юфката на смъртта” . 0| 11840 |16.06.2016 В България дневно се доставят от 5 до 10 тона печурки от Полша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads