0|
6063
|20.09.2016
ХРАНА И ВИНО
Ядем чушки от Полша и Румъния, а българските гният на полето
Внасяме евтини чушки от Полша и Румъния, което убива българската продукция. В същото време качеството им не може да се сравнява с българското.
Николай Димитров отглежда 120 декара с капия. Казва, че никой не купува и чушките стоят на полето. Стопаните признават, че големите търговци на едро ги изнудват да продават по 15 стотинки за килограм. При такава цена, те не могат да си покрият дори разходите. На дребно на маси край пътя производителите продават чушките от 70 ст. до лев. Докато стигне до пазара в Хасково, капията поскъпва до 1,20 лв. Купувачи обаче рядко спират, казват производителите пред БГНЕС.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads