Реклама / Ads
2| 8882 |16.10.2013 ХРАНА И ВИНО

Японски главен готвач предложи да ядете земя... буквално

.
Японски главен готвач на име Тошио Танабе е основател на т. нар. „земна кухня“. Макар че шепа пръст в чинията да не предизвиква особено приятни асоциации у повечето хора, специалитетите от кал на Танабе имат своите почитатели.
 

Резервации за ресторанта му Ne Quittez Pas в Токио се правят най-малко три месеца предварително, а храната се сервира в глинени съдове.

Танабе е бил обучен в парижки мишленовски ресторанти. Той уверява, че добавянето на земя в храните дава здравословен и естествен нюанс на всички видове ястия, от супи до десерти. И феновете на кухнята а напълно съгласни с това, опитвайки с удоволствие скариди, трюфели и ризото със запазената „кална“ гарнитура на ресторанта.

Всеки месец Танабе получава по 20 кг земя от Канума, префектура Тотиги. За повечето ястия той използва чернозем, а за по-леките добавя сиви алувиални почви. Пръстта се копае на дълбочина и минава щателна проверка за примеси и замърсявания, а след това и термична обработка. „Днес, нашето съзнание възприема земята като нещо мръсно и негодно за консумация, но това не е така. Почвата е в основата на природните хранителни добавки В храната“, заявява готвачът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9992 |11.10.2013 Уроците на Мерилин Монро: Безгрешни са само ангелите . 13| 16918 |30.09.2013 17-те най-полезни храни . 0| 12033 |25.09.2013 Грипът идва, спрете го със секс . 0| 8070 |19.09.2013 БХБ и „България си ти!“ зарадваха стотици нуждаещи се с хранителни продукти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads