Реклама / Ads

2| 22083 |13.06.2012 ХРАНА И ВИНО

Интересен гювеч

.
Дойде му времето и на гювеча. Това известно още от времената на Българи от старо време, че и отпреди тях ястие.

Какво му е важното тук - зеленчукът да е свеж, месото да е прясно. И, разбира се, да готвите с удоволствие, иначе просто не си струва да хабите продуктите.

Начин на приготвяне
Нарежете картофите на едри парчета, а праза, чушката, моркова и пресния чесън - на ситно. Почистете от дръжките и връхчетата зеления фасул и срежете на две.

В голям тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаното на парчета месо около 10 минути - докато остане на мазнина.

В края на пърженето посолете и подправете с черен пипер и прехвърлете в тава за печене. Долейте още малко зехтин в тигана и запържете картофите, докато омекнат леко. Сложете ги при месото.

В същата мазнина запържете нарязаните на филийки гъби, а след това и патладжана. Разбъркайте добре всички продукти, налейте малко вода или бульон и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 минути.

Преди да извадите, проверете готовността на картофите. В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаните на ситно праз, чушка и чесън. Добавете зеленият фасул и запържете за 10 минути.

Сложете нарязаните на кубчета домати, посолете и подправете с черен пипер. Налейте вода или бульон и гответе под капак около 30 минути - до готовност на фасула.

Подправете с пресен джоджен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 35482 |23.05.2012 Препивай умно. Водката е супер, брендито - кошмар . 11| 51376 |10.05.2012 Помнете: Виното иска подходящо мезе! Другото е злоупотреба . 8| 18495 |03.05.2012 Фидел Кастро пие плевенско вино с Катино мезе . 39| 10675 |14.04.2012 Емилия Масларова меси с ром и бадеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ