Реклама / Ads
0| 6814 |06.06.2014 ХРАНА И ВИНО

Как се топят килца с чаша ?

.
Докато сме на диета, следим изкъсо какво похапваме, но не и какво пием. Грешка! Защото 1/5 от калориите, които приемаме за деня, идва точно от напитките. В борбата с излишните килца някои напитки имат важна роля, защото ускоряват метаболизма и намаляват апетита.
 

Други обаче са истинска заплаха за тънката талия. Ето кои напитки ни помагат и кои са пречка по пътя към мечтаната фигура.

Вредно: Сода

С всяка изпита сода приемаме стотици празни калории. Пиенето на диетични безалкохолни напитки може да ни се струва очевиден начин за намаляване на приетите калории, но е спорно дали това наистина води до загуба на тегло. Според някои изследвания ползата от това е краткосрочна, а други сочат, че дори можем да качим килца, ако прекаляваме със содата.

Полезно: Вода

Ако заменим газираните безалкохолни напитки с вода, ще намалим в пъти приетите за деня калории. Освен това 2 чаши вода преди хранене ще ни помогнат да се почувстваме сити и да не прекалим с яденето. В допълнение пиенето на достатъчно вода ще ускори метаболизма ни, както и процеса на горене на мазнинки.

Вредно: Плодов сок

Сокът от плодове може да има повече калории от содата, но пък съдържа хранителни вещества. Витамините и оксидантите в него са ни нужни, но не и огромното количество добавена захар. Така че трябва да гледаме етикетите и да купуваме само 100% плодов сок. Чудесен избор по време на диета са и тези с добавени парченца плодове заради фибрите в тях.

Полезно: Зеленчуков сок

Сокът от зеленчуци е толкова хранителен, колкото и този от плодове, а калориите в него са наполовина. Чаша доматен сок е само 41 калории, докато портокаловият е 122.

Вредно: Кафе с добавки

След като подсладим и добавим сметана, нашата чаша с кафе вече е пълна с мазнини и захар. Различните добавки могат да превърнат кафето ни в бомба от 570 калории - повече от порция храна. Иначе пиенето му в умерени количества - от 3 до 4 чаши на ден, подобрява настроението и концентрацията, а също така намалява риска от диабет тип 2 и някои видове рак.

Полезно: Зелен чай

Зеленият чай е отличен избор на напитка по време на диета. Освен че е без калории, той стимулира загубата на тегло. За да усетим ефекта обаче, трябва да пием най-малко по 2 чаши от него на ден.

Вредно: Коктейли

В твърдия алкохол има по-малко калории, отколкото във виното. Но щом се смеси със сода или сметана, вече не е така. В коктейл от водка с лек крем например има цели 715 ккал. За да опазим талията си, по-добрият вариант е да смесим ром или водка с диетична сода или да си направим "Блъди Мери".

Полезно: Светла бира

Бирата определено няма да ни помогне да се вталим. Но ако сме навън с приятели и ни се допие, можем да си позволим малка халба светло пиво. Защото в светлата бира има 50 калории по-малко от тъмната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8135 |31.03.2014 Чаша чай -мехлем за сърцето . 0| 7994 |26.02.2014 Топете килца според зодията си! . 2| 13300 |08.09.2013 Чаша вино преди секс? Еха! . 2| 15190 |09.04.2013 Как чашата помага на виното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads