Реклама / Ads
2| 9578 |14.07.2020 ХРАНА И ВИНО

Какво да приготвим с безсеменни дини това лято

.
Решения за повече удобство вече навлизат във всички сфери на живота ни и храненето не прави изключение. Динята е сред плодовете, с които най-често се освежаваме през лятото, макар и махането на семките по време на консумация да не ни е най-любимо. Това неудобство вече има своето решение – тази година имаме възможност да опитаме безсеменни дини, произведени в България.
 

Основното предимство, заради което дините без семки са предпочитани в много други държави, е удобството и липсата на познатите ни големи черни семки, които трябва да отстраняваме докато се храним. Това позволява, лесно и бързо, да приготвяме всякакви рецепти с този вид дини. Важно е да отбележим също, че тези дини са хибридни и имат подобрени вкусови качества, а това ги прави по-сладки. Освен това, концентрацията на някои от полезните вещества, като антиоксидантите например, е много по-висока при безсеменните, в сравнение с традиционните разновидности.

Какво да си приготвим с безсеменна диня? Както натурална, тя е особено подходяща като основна съставка на всякакви свежи рецепти – салати, смутита, шейкове, фрешове, коктейли и какво ли още не. Ето и нашата селекция от свежи рецепти, с които да се насладите на безсеменната диня през лятото:

Лесно динено веган смути

Невероятно вкусно, само с четири съставки. За да го приготвите, са ви необходими блендер и:

2 чаши безсеменна диня на кубчета

1 чаша нарязани, замразени ягоди

Сокът от 1 лайм

¼ чаша неподсладено кокосово мляко

2-3 кубчета лед (по желание)

Пускате кубчетата диня в блендера и смилате до получаване на свежа хомогенна смес. Добавяте нарязани замразени ягоди, за да сгъстите смутито и да заприлича по консистенция на млечен шейк. Ягодите внасят допълнителна сладост, без обаче да притъпяват аромата на динята. Като прибавите и прясно изцеден сок от лайм, ще балансирате вкуса, за да не стане смутито твърде сладко. А финалният щрих от кокосово мляко трансформира напитката в кремообразно и вкусно блаженство. За вечерните моменти, може да го блендирате с розе или ром, според индивидуалните предпочитания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8080 |06.07.2019 Какво консумират столетниците . 0| 7113 |17.06.2019 Стридите: какво не знаете за тях . 0| 10194 |14.03.2019 Менюто на Григор – с какво се храни и без какво не може . 2| 9239 |27.09.2018 Какво да ядем срещу есенната депресия и от коя диета се пълнее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads