Реклама / Ads
0| 10459 |03.11.2016 ХРАНА И ВИНО

Киселото зеле предпазва от рак

.
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.
Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично, заяви пред БНТ проф. Байкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2915 |01.07.2022 Украйна спечели войната за борша срещу Захарова и Русия . 0| 3488 |23.06.2022 Пет храни, които трябва да се ядат на празен стомах . 0| 3180 |22.06.2022 Whiskey Ballantine's – лидер сред марките уиски . 0| 3389 |10.06.2022 Бисквитена торта с ягоди и какаови бисквити (без печене)
Реклама / Ads