Петък, 23 Юни 2017, 23:34
Frognews
0| 5537 |20.11.2016

Коледните сладки, без които не можем на празника

.
Коледните сладки са задължителни за празничната трапеза. През последните години домакините се надпреварват да се хвалят с кулинарните си постиженията във Фейсбук. Разменят се и рецепти, но класическата си остава една. А тя е следната:

Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (150 г) и ванилията (1 ч.л.). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто.

 

Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с коледни форми. Те се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

 

Готовото захарно тесто (50 г) (или по желание може да се използва марципан) се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това се разточват внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват парчета, които се поставят върху сладките, след като те се охладят.

 

Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат коледните сладки да са с весела украса.

..

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 4026 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5356 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5564 |16.06.2017 . Крутони и сосове повишават калориите в салатите 0| 4616 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах