Реклама / Ads
0| 11203 |20.11.2016 ХРАНА И ВИНО

Коледните сладки, без които не можем на празника

.
Коледните сладки са задължителни за празничната трапеза. През последните години домакините се надпреварват да се хвалят с кулинарните си постиженията във Фейсбук. Разменят се и рецепти, но класическата си остава една. А тя е следната:
 

Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (150 г) и ванилията (1 ч.л.). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто.

 

Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с коледни форми. Те се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

 

Готовото захарно тесто (50 г) (или по желание може да се използва марципан) се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това се разточват внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват парчета, които се поставят върху сладките, след като те се охладят.

 

Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат коледните сладки да са с весела украса.

..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11530 |30.09.2016 Храните, които правят чудеса за имунната система . 0| 9363 |09.04.2016 Солта, без която не можем . 0| 7113 |06.04.2016 4-те плода, които трябва да се хапват всеки ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads