Понеделник, 23 Октомври 2017, 00:13
Frognews
0| 5677 |20.11.2016

Коледните сладки, без които не можем на празника

.
Коледните сладки са задължителни за празничната трапеза. През последните години домакините се надпреварват да се хвалят с кулинарните си постиженията във Фейсбук. Разменят се и рецепти, но класическата си остава една. А тя е следната:

Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (150 г) и ванилията (1 ч.л.). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто.

 

Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с коледни форми. Те се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

 

Готовото захарно тесто (50 г) (или по желание може да се използва марципан) се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това се разточват внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват парчета, които се поставят върху сладките, след като те се охладят.

 

Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат коледните сладки да са с весела украса.

..

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Цените на основните храни пак нагоре, вижте с колко 0| 2325 |22.10.2017 . Цената на млечните продукти скочи с 10 на сто от миналата година 1| 2686 |16.10.2017 . Натуралният сок у нас е със 150% по-скъп от Германия 2| 3031 |16.10.2017 . Яжте за здраве всеки ден броколи или карфиол 0| 3328 |14.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах