Реклама / Ads
Frognews
1| 5058 |27.11.2015

ЛУКС! Черният и червеният хайвер са с едни и същи качества

.
Хайверът е не само много вкусен, но и много полезен продукт. Той е и доста скъпо удоволствие, което води до огромно количество съмнителен хайвер на щандовете. Важното е да знаете как да направите избора си. Един от най-разпространените митове за хайвера е, че черният е по-полезен от червения, информира gotvach.bg.
Независимо от цвета си хайверът съдържа едни и същи вещества. Разликата в цената се обяснява с факта, че есетровите риби, които хвърлят черен хайвер, стават все по-малко.

 

Червеният хайвер се добива от сьомга и подобните й риби, които хвърлят хайвера си, след като преминат нелекия път от моретата към реките, където загиват, след като хвърлят хайвера си.

 

Есетровите риби стават в полово зряла възраст едва на петнадесет години, живеят около сто години, но хвърлят хайвер само няколко пъти през целия си живот.

За разлика от черния хайвер, червеният е по-вкусен, ако е по-дребнозърнест. Хайверът на сьомговите риби, ако е първокласен, трябва да е с плътни зърна, приятен аромат и да няма напукани зрънца.

 

Истина е, че хайверът е много хранителен. Тъй като той на практика представлява малки яйца, то като всички яйцае предназначен за развитието на нов организъм.

Затова съдържа уникален набор от хранителни елементи и биологично активни вещества. 

 

От хайвер се напълнява само ако се консумира в големи количества всеки ден, при това с дебели филии хляб, обилно намазани с масло. Хората с наднормено тегло могат да консумират хайвера, аранжиран върху половинка сварено яйце.

 

Не е мит, че колкото е по-евтин хайверът, толкова е по-ниско качеството му. За да изберете хубав хайвер, разгледайте бурканчето – то трябва да е без течност, без залепнали зрънца от вътрешната страна и зърната хайвер трябва да запълват буркана плътно

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Русия спира пилешкото от Турция 1| 4847 |25.11.2015 . Стридите: какво не знаете за тях 0| 11441 |24.11.2015 . Френска кухня? Започнете от сиренето! 0| 5640 |21.11.2015 . Неков: С органична храна да се снабдяват учебните заведения 0| 4251 |19.11.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ