ЛУКС! Черният и червеният хайвер са с едни и същи качества
Червеният хайвер се добива от сьомга и подобните й риби, които хвърлят хайвера си, след като преминат нелекия път от моретата към реките, където загиват, след като хвърлят хайвера си.
Есетровите риби стават в полово зряла възраст едва на петнадесет години, живеят около сто години, но хвърлят хайвер само няколко пъти през целия си живот.
За разлика от черния хайвер, червеният е по-вкусен, ако е по-дребнозърнест. Хайверът на сьомговите риби, ако е първокласен, трябва да е с плътни зърна, приятен аромат и да няма напукани зрънца.
Истина е, че хайверът е много хранителен. Тъй като той на практика представлява малки яйца, то като всички яйцае предназначен за развитието на нов организъм.
Затова съдържа уникален набор от хранителни елементи и биологично активни вещества.
От хайвер се напълнява само ако се консумира в големи количества всеки ден, при това с дебели филии хляб, обилно намазани с масло. Хората с наднормено тегло могат да консумират хайвера, аранжиран върху половинка сварено яйце.
Не е мит, че колкото е по-евтин хайверът, толкова е по-ниско качеството му. За да изберете хубав хайвер, разгледайте бурканчето – то трябва да е без течност, без залепнали зрънца от вътрешната страна и зърната хайвер трябва да запълват буркана плътно
Моля, подкрепете ни.