Реклама / Ads
1| 13885 |10.05.2017 ЛАЙФ СТАЙЛ

Майски специалитет - Джуркана коприва

.
Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна!
 
Млада коприва (или само връхчетата) се измива и се залива с гореща вода за малко. След това се нарязва на ситно и се стрива в хаванче.

В тенджера се сипва малко олио, запържват се 4 супени лъжици брашно до златисто с 1 чаена лъжичка червен пипер. Прибавя се копривата и се налива студена вода. След като заври (около 10 минути) се прибавя натрошено сирене и тогава се доовкусява със сол. По желание се застройва с 1 яйце. Може да се прибави и ситно нарязано чушле.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3134 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 3272 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения . 1| 7401 |09.09.2025 Новата икона на красотата: Жената без вежди . 0| 6630 |25.08.2025 91 участници ще се включат в тазгодишния конкурс за домашно приготвена торта „Гараш“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads