Сряда, 28 Юни 2017, 10:06
Frognews
1| 10483 |10.05.2017

Майски специалитет - Джуркана коприва

.
Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна!
Млада коприва (или само връхчетата) се измива и се залива с гореща вода за малко. След това се нарязва на ситно и се стрива в хаванче.

В тенджера се сипва малко олио, запържват се 4 супени лъжици брашно до златисто с 1 чаена лъжичка червен пипер. Прибавя се копривата и се налива студена вода. След като заври (около 10 минути) се прибавя натрошено сирене и тогава се доовкусява със сол. По желание се застройва с 1 яйце. Може да се прибави и ситно нарязано чушле.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Джинът с тоник помага при сенна хрема 0| 4148 |25.06.2017 . Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 6526 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5944 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5920 |16.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах