Реклама / Ads

1| 12618 |10.05.2017 ХРАНА И ВИНО

Майски специалитет - Джуркана коприва

.
Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна!
Млада коприва (или само връхчетата) се измива и се залива с гореща вода за малко. След това се нарязва на ситно и се стрива в хаванче.

В тенджера се сипва малко олио, запържват се 4 супени лъжици брашно до златисто с 1 чаена лъжичка червен пипер. Прибавя се копривата и се налива студена вода. След като заври (около 10 минути) се прибавя натрошено сирене и тогава се доовкусява със сол. По желание се застройва с 1 яйце. Може да се прибави и ситно нарязано чушле.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3845 |14.01.2022 3 съвета за отслабване след новогодишните празници . 0| 2829 |18.01.2022 Най-старата бисквита, запазила вкуса си и до днес . 0| 4279 |12.12.2021 Орео торта ”Зимна приказка” . 0| 4514 |06.12.2021 Създай коледна магия у дома с Чаени бисквити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ