Сряда, 22 Ноември 2017, 14:44
Frognews
1| 11481 |10.05.2017

Майски специалитет - Джуркана коприва

.
Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна!
Млада коприва (или само връхчетата) се измива и се залива с гореща вода за малко. След това се нарязва на ситно и се стрива в хаванче.

В тенджера се сипва малко олио, запържват се 4 супени лъжици брашно до златисто с 1 чаена лъжичка червен пипер. Прибавя се копривата и се налива студена вода. След като заври (около 10 минути) се прибавя натрошено сирене и тогава се доовкусява със сол. По желание се застройва с 1 яйце. Може да се прибави и ситно нарязано чушле.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Препоръчват риба, яйца и мляко за здрав сън 0| 2681 |19.11.2017 . Папата забрани да се продават цигари във Ватикана 0| 2986 |10.11.2017 . Наши готвачи отиват на кулинарните Оскари в Торино 0| 4268 |09.11.2017 . Българите ядат месо пълно с антибиотици 5| 5282 |06.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах