Сряда, 19 Септември 2018, 22:36
Frognews
0| 4582 |12.05.2018

Мусака с коприва - да си оближеш пръстите

.
Мусаката е любимо ястие на българина. Кайма и картофи-всички знаят. Но малцина са опитвали прекрасния деликатес - мусака с коприва.
Вижте как се приготвя:

Почистената коприва предварително се попарва за няколко мимути и се оставя да се отцеди.

Лукът се нарязва и се запържва в малко мазнина. Прибавя се нарязания на ситно морков. Когато омекнат се добавя разтвореният в 1 к.ч. хладка вода - зеленчуков бульон.
Сместа се разбърква, слага се сол, черен и червен пипер на вкус и се сваля от огъня.

Обелват се картофите и се нарязват на кубчета. Прибавя се копривата. Натрушава се сиренето и се смесва с тях.

В тавичка на дъното се слага половината от задушения лук и се разстила. После се слагат част от картофите и върху тях се реди ред домати нарязани на колелца. Същата процедура се повтаря отново, като накрая се завършва с пласт картофи. Долива се вода до нивото на картофите и мусаката се пече в предварително загрята фурна.

Ястието се пече докато омекнат напълно картофите. Прави се застройка от яйцата и киселото мляко, залива се мусаката и се поръсва със галетата.
Запича се отново във фурната докато се зачерви , а накрая се поръсва и с настърган кашкавал.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Златоград за 2 дни ще е столица на родопското чеверме 0| 4356 |05.05.2018 . Софиянци си конкурират бирите 0| 5135 |21.04.2018 . Менюто при полетите на властта е за 48 000 лв. 4| 5138 |20.04.2018 . В САЩ изхвърля по 150 000 т. храни на ден, а другаде умират от глад 0| 3824 |19.04.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах