0|
6517
|12.05.2018
ХРАНА И ВИНО
Мусака с коприва - да си оближеш пръстите
Мусаката е любимо ястие на българина. Кайма и картофи-всички знаят. Но малцина са опитвали прекрасния деликатес - мусака с коприва.
Вижте как се приготвя:
Почистената коприва предварително се попарва за няколко мимути и се оставя да се отцеди.
Лукът се нарязва и се запържва в малко мазнина. Прибавя се нарязания на ситно морков. Когато омекнат се добавя разтвореният в 1 к.ч. хладка вода - зеленчуков бульон.
Сместа се разбърква, слага се сол, черен и червен пипер на вкус и се сваля от огъня.
Обелват се картофите и се нарязват на кубчета. Прибавя се копривата. Натрушава се сиренето и се смесва с тях.
В тавичка на дъното се слага половината от задушения лук и се разстила. После се слагат част от картофите и върху тях се реди ред домати нарязани на колелца. Същата процедура се повтаря отново, като накрая се завършва с пласт картофи. Долива се вода до нивото на картофите и мусаката се пече в предварително загрята фурна.
Ястието се пече докато омекнат напълно картофите. Прави се застройка от яйцата и киселото мляко, залива се мусаката и се поръсва със галетата.
Запича се отново във фурната докато се зачерви , а накрая се поръсва и с настърган кашкавал.
Почистената коприва предварително се попарва за няколко мимути и се оставя да се отцеди.
Лукът се нарязва и се запържва в малко мазнина. Прибавя се нарязания на ситно морков. Когато омекнат се добавя разтвореният в 1 к.ч. хладка вода - зеленчуков бульон.
Сместа се разбърква, слага се сол, черен и червен пипер на вкус и се сваля от огъня.
Обелват се картофите и се нарязват на кубчета. Прибавя се копривата. Натрушава се сиренето и се смесва с тях.
В тавичка на дъното се слага половината от задушения лук и се разстила. После се слагат част от картофите и върху тях се реди ред домати нарязани на колелца. Същата процедура се повтаря отново, като накрая се завършва с пласт картофи. Долива се вода до нивото на картофите и мусаката се пече в предварително загрята фурна.
Ястието се пече докато омекнат напълно картофите. Прави се застройка от яйцата и киселото мляко, залива се мусаката и се поръсва със галетата.
Запича се отново във фурната докато се зачерви , а накрая се поръсва и с настърган кашкавал.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads