Реклама / Ads
2| 9952 |30.01.2015 ХРАНА И ВИНО

Най-вредните неща, които си причинява съвременният мъж

.
Съвременният човек е обездвижен, храни се нездравословно, а когато се забавлява, това често означава още алкохол, още цигари и други неща. Ето кои са най-вредните неща, които съвременният мъж причинява на тялото си, представени от списание Men‘s Fitness.
 
Успивате се и натискате бутона за отлагане на алармата

Човек има нужда от 7-9 часа сън на денонощие. Някои може да се справят и с по-малко, но те са изключение. Да се спи по-малко от 6 или повече от 10 часа е със сигурност вредно и е симптом на някои хронични заболявания, сърдечни болести, диабет, затлъстяване.

Пиете повече от две алкохолни питиета на ден

Мъжете, които пият 3-4 алкохолни напитки на ден, са с по-голям риск от развитие на болести, в това число рак, сърдечни заболявания и др. Алкохолът е удоволствие, което трябва да се ползва с мярка, а мярката е до 2 на ден.

Седите пред телевизора

Хората, които седят повече от 11 часа на ден, са с 40% по-застрашени от смърт в следващите три години от тези, които прекарват в седене до 3 часа на ден.

Стоите в затворени помещения

Тялото има нужда от слънчева светлина за витамин Д. През зимните месеци тя е по-малко, а вашето решение да си стоите вътре „на топло“ допълнително ви лишава от нея.

Пушите, дори от време на време З

а разлика от алкохола, където употреба в умерени количества не е вредна, пушенето е вредно, независимо по колко. Дори пасивното. Според проучване на австралийския Sax Institute дори хората, които пушат „само в компания“ удвояват риска си от белодробни заболявания.

Прекалявате с тренировките

Тренирането стимулира имунната система, но пренатоварването я отслабва. Негативният ефект от него може да отнеме на организма 72 часа за възстановяване.
Работете с инструктор и се старайте да напредвате постепенно. Иначе повече вредите на организма си, отколкото да му помагате.

Ядете пакетирани храни

Пакетираните и замразените готови храни не са добра идея. Те са пълни с консерванти и какво ли още не. Старайте се да консумирате прясна храна, доколкото това е възможно.

Носите неудобни обувки

Неудобните обувки могат да причинят не само някой друг мазол, но и да ви донесат контузия по целия крак и гръбнак. Купувайте качествени и удобни обувки.

Не пиете достатъчно вода

На ден трябва да се пият по 8 чаши вода. Соковете, пълни със захар и безалкохолните не вършат същата работа.

Забравяте за лосиона против слънце

За много мъже това е някаква подробност, но всъщност лосионът не е никак маловажен. И не става въпрос само за това дали ще изгорите един път или не. Дори едно силно изгаряне увеличава риска от образуване на ракови клетки.

Не ползвате презервативи

Тъй като мъжете не забременяват, липсата на презерватив в повечето случаи не ги плаши много. Между 2008 и 2012 година случаите на хламидия при мъже в САЩ са се увеличили с 25%, а на гонорея с 4%. Много мъже мислят, че нямат „нищо“, защото нямат оплаквания. Много болести обаче не предизвикват сериозни симптоми при мъжете и те могат да си ги влачат с години.

Пиете прекалено много кафе

Всички пият по няколко чаши кафе на ден като се оправдават с работата си и напрегнатия график. Графикът ви обаче няма да ви помогне, когато имате нужда от сърдечна операция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9492 |07.10.2014 Топ 7 на билките, от които доказано отслабваме . 0| 8182 |04.06.2014 Храните, които помагат при преяждане . 2| 9377 |18.05.2014 15 храни, които ни предпазват от рак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads