Реклама / Ads
0| 8922 |18.01.2022 ХРАНА И ВИНО

Най-старата бисквита, запазила вкуса си и до днес

.
Най-старата бисквита, която си е запазила своя вкус и до днес. Присъствала е в дома на всеки един българин – от това да ги похапват като снак, до това да творят торти и разни други вкусни десерти. Бисквитите нямат марка, а са познати на всички като „обикновените бисквити в синята опаковка“.
 

Историята на Чаени и Обикновени бисквити Кристал

 

През 1963г. поради голямото търсене на бисквити на пазара, производителят подобрява материалната база и се стартира производство на бисквити в нов цех с най-модерна инсталация. По това време вече се произвеждат Обикновени и Чаени бисквити, но се създават и различен асортимент от бисквити.

 

Обикновени бисквити

 

.

 

Това са познатите на всички традиционни бисквити от еластично тесто с ванилов вкус или с аромат на масло, в които като мазнина е използвано единствено чисто краве масло. Подходящи са за директна консумация и за приготвяне на необикновени сладкиши.

 

Комбо пакети за всеки вкус

 

Едно от предимствата на новите комбо пакети на любимите на малки и големи Обикновени бисквити Кристал е, че са на по-изгодна цена, отколкото ако ги закупим по единично. Пакетите са придружени от интересни рецепти изпитани от производителя за екстравагантна бисквитена торта или най-лесната салам торта. А другата изненада е, че единствено в комбо пакета с какао + класик вкусове можем да вкусим Обикновени бисквити Кристал с вкус какао.

 


. .
Как да си сътворим най-вкусната салам торта?

 

Хапва ви се нещо сладичко, лесно, вкусно и без печене? Готово – салам торта с Обикновени бисквити Кристал.

 

Всичко, което ще ни е нужно, са 380 гр. от любимите ни бисквитки, 150 гр. орехи, 320 гр. полусладък шоколадов чипс, 1 чаша течна сметана и 60 гр. масло на стайна температура.

 

Натрошете бисквитите – не на много дребно. Нарежете или счукайте в хаванче орехите. Загрейте сметаната в касерола или малка тенджерка, докато почти стигне точката на кипене. С нея залейте шоколадовия чипс. Изчакайте 2-3 минути, добавете мекото масло и внимателно разбъркайте с помощта на шпатула, докато сместа стане гладка. Към тази шоколадова смес добавете натрошените бисквити и нарязаните орехи и разбъркайте добре, за да сте сигурни, че всички съставки са равномерно разпределени. Изсипете така приготвената смес върху лист найлоново фолио и я навийте плътно във формата на салам. Завържете в двата края и я оставете в хладилника за около 4 часа. След като тортата стегне, извадете я от хладилника, нарежете я на парчета и й се насладете.

 

Екстравагантна, но лесна бисквитена торта

 

Имате гости и искате да ги впечатлите с десерта. Предлагаме ви да направите екстравагантна, но лесна бисквитена торта, която напомня за вкуса на детството.

 

Пригответе си Обикновени бисквити Кристал, а за крема – 3 яйца, 170 гр. захар, 8 с. л. брашно, 1,1 л. прясно мляко, 60 гр. краве масло, ванилия.

 

Първо се захващаме с крема: С миксер разбийте много добре яйцата и захарта. Добавете брашно и пак разбийте с миксера. Накрая прибавете ванилията. Добавете прясното мляко и разбъркайте отново, но този път само с шпакла. Така приготвената смес изсипете в касерола и сложете на котлона да заври. Задължително е да бъркате непрекъснато, за да не загори! Когато започнат да се образуват балончета по повърхността на крема, значи е готов. Махнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато то се разтопи и смеси с крема.

 

Сега сe захващаме с бисквитите: Натрошете ги с блендер или ги счукайте в хаванче.

 

Последният етап е нареждането на тортата. Във всяка чашка последователно редите слоеве от натрошените бисквити и крема. Завършвате със слой крем, а върху него декорирате с пресни плодове.

 

Хитринка от нас: Ако желаете, между слоевете можете да добавите сладко от малини или ягоди, както и натрошени орехи или бадеми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9386 |12.12.2021 Орео торта ”Зимна приказка” . 0| 9102 |06.12.2021 Създай коледна магия у дома с Чаени бисквити . 2| 8153 |29.11.2021 Бонбони Амфора – Незабравим вкус в нова опаковка . 0| 8268 |18.11.2021 Бутер кифлички с пълнеж от ябълки, орехи и канела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads