Неделя, 19 Ноември 2017, 08:35
Frognews
0| 8672 |26.05.2017

”Пастърма говежда” влезе в регистъра за храните на ЕК

.
Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, информират от Министерството на земеделието и храните.

„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.

 

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост. 

 

Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Папата забрани да се продават цигари във Ватикана 0| 2884 |10.11.2017 . Наши готвачи отиват на кулинарните Оскари в Торино 0| 4199 |09.11.2017 . Българите ядат месо пълно с антибиотици 5| 5231 |06.11.2017 . Учени: Червеното вино помага за забременяване 0| 3235 |31.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах