Вторник, 23 Януари 2018, 05:59
Frognews
0| 8922 |26.05.2017

”Пастърма говежда” влезе в регистъра за храните на ЕК

.
Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, информират от Министерството на земеделието и храните.

„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.

 

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост. 

 

Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Яйцата понижават кръвната захар и кръвното налягане 0| 3884 |18.01.2018 . Цената на морковите и картофите тръгна нагоре 0| 2686 |14.01.2018 . Хрупкавата багета кандидатства за списъка на ЮНЕСКО 0| 2765 |13.01.2018 . Учени предупреждават, че колбасите крият риск от рак 0| 4085 |04.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах