1|
11568
|06.12.2013
ХРАНА И ВИНО
Поморийска рибена чорба за Никулден
За Никулден трябва непременно да се хапне риба. Ето ви една нетрадиционна, но много вкусна рецепта, която ще ви смае.
Нужните продукти:
10-12 вида риба: лихнус, дракон, звездоброец, морска врана, скорпит, барбун, илария, чернокоп, попче, глава от калкан, щипка от рак, морков, зелена чушка, 1 глава лук, 2 с.л. грис, люта чушка, пресен девесил, магданоз, лимон, 4 жълтъка, сол.
Начин на приготвяне:
Сложете всички риби върху тензух и го завържете. В тенджена с топла подсолена вода пуснете вързопа и оставете рибата да ври 10 минути, като махате пяната, която се отделя на повърхността. Сложете в тенджерата глава лук, нарязан на едро. След като поври 10 мин. го извадете. Добавете лимон на резени, без корите, настъргани морков и чушка, девисил, люта чушка без семките. Когато рибата се свари я извадете и я обезкостете. Върнете месото от риба в супата. В купа разбйте жълтъците и застройте с тях супата. Добавете грис, черен пипер, сол и наситнен магданоз. Извадете лютата чушка. Оставете супата на котлона докато грисът се свари и сервирайте.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads