Реклама / Ads
0| 10078 |18.08.2015 ХРАНА И ВИНО

Седем смъртни гряха, които ще опропастят ястията ви

.
Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да приготвите ястията си на добро ниво всеки път.
 
Не препълвайте тигана
За да се проготви добре храната, трябва да оставите достатъчно място за течността да се изпари. Иначе храната ще се задуши и ще стане водниста.

Не си играйте с месото
След като поставите пържолата върху топлата скара или в тигана, оставете я да се пече, докато започне да хваща коричка, около 3-4 минути и след това я обърнете.

Оставете месото да си "почине"
Ако нарежете месото веднага, след като го свалите от тигана или скарата и не му дадете време, за може соковете вътре в него да попият, те ще изтекат, щом го разрежете.

Не използвайте нискокачествени подправки
Няма вариант, при който една лоша подправка да стане вкусна и да подобри ястието ви!

Подправяйте ястията си
Ако не сложите необходимото количество подправки, храната ви ще стане безвкусна и постна.

Опитвайте храната
Трябва да опитвате храната, докато я приготвяте, за да знаете, какво да добавите, за да постигнете балансиран вкус.

Наблюдавайте храната, която приготвяте
Наглеждайте храната, докато се приготвя. Ако я забравите зеленчуците ви могат да станат прекалено меки, а месото сухо.

goodlife.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6590 |16.08.2015 Плодове и зеленчуци поскъпват . 1| 7223 |15.08.2015 Богородични хлябове на празника Панагия . 1| 8530 |14.08.2015 Удари сезонът на дините! . 1| 8614 |10.08.2015 Броколите - печени въху хартия, а не варени!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads