Реклама / Ads
0| 10481 |26.12.2019 ХРАНА И ВИНО

Шеф Божана Кацарова: Може да сме модернисти, но е готино да спазваме традициите

.
Божана Кацарова
„Може да сме модернисти и да се опитваме да бъдем различни, но поне веднъж в годината е готино да спазваме традициите. Те внасят една много приятна сантиментална нотка“. Това каза пред БНР шеф Божана Кацарова.
 

Тя сподели, че по празниците си почива, а празничната трапеза оставя на майка си.


За първите й опити в кухнята, Божана си спомня: „Стигала съм и до пожари, сол, охлюви и какво ли още не. Охлювите ги бяхме събрали и бяхме забравили да сложим капак на тенджерата – те просто избягаха“.


Тя е категорична, че за да стане храната вкусна, тя трябва да е приготвена с желание и настроение.


„Приемайте готвенето не като задължение, а като разтоварване и облекчение“, посъветва шеф Кацарова и добави: „Храната е просто един от лъчовете, които доставят удоволствие, а не основният компонент, за да ви е весело, ведро и щастливо“.


Според нея законите ни имат нужда от промяна с оглед на това да се позволи производители, хотели и ресторанти да даряват и пласират оставащата им храна. Тя посочи, че в София ще се правят открити кухни за социално слаби и бездомни хора.


За 2020 година шеф Кацарова пожела: „Надявам се това да е много позитивна и ведра година. Да гледаме позитивно на живота. Като продължително си носим розовите очила и в един момент картината се променя“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10525 |14.03.2019 Менюто на Григор – с какво се храни и без какво не може . 0| 9892 |02.09.2017 Богомил Николов: В ресторантите може да ни предлагат опасен сладолед . 0| 11147 |17.07.2017 Суровият спанак може да ви донесе камъни в бъбреците . 0| 11204 |20.11.2016 Коледните сладки, без които не можем на празника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads