Реклама / Ads
0| 8470 |02.09.2016 ХРАНА И ВИНО

Стоте чушки или ”Юфката на смъртта”

.
Бен Сумадивира, 22-годишен кулинар и влогър от Лондон, е бил на посещение в родината на родителите си - Индонезия. В малък ресторант в столицата Джакарта той е решил да изпробва ”Юфката на смъртта” - нудълс, гарнирани със 100 стрити люти чушки от сорта ”Птиче око”. Всяка чушка от този сорт наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера.
 
За сравнение: скромните по лютивост чушки "Халапеньо" наброяват между 3500 и 8000 единици, а сосът "Табаско" - едва между 2500 и 5000 единици.

Комбинираната лютивост на стоте стрити чушки в "Юфката на смъртта" е 20 милиона единици по скалата на Сковил. След като опитал "адското" блюдо, Бен Сумадивира започнал да се поти, усетил замайване и се наложило да накисне главата си в кофа със студена вода. Най-лошият ефект обаче се оказала загубата на слуха за около две минути, пише още в. "Дейли мирър"

Ентусиастът разказва, че след като повърнал, изпил голямо количество вода и млечни шейкове, но въпреки това дълго време се е чувствал зле от изгарящата устната му кухина лютивост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5371 |06.11.2024 Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме . 0| 5783 |14.09.2024 Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели в двата конкурса . 0| 7758 |11.07.2024 Всяка храна има свой „вроден потенциал”: Сладоледът загрява тялото, а краставиците го охлаждат . 0| 6437 |04.07.2024 Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads