Петък, 23 Юни 2017, 11:43
Frognews
0| 6877 |02.09.2016

Стоте чушки или ”Юфката на смъртта”

.
Бен Сумадивира, 22-годишен кулинар и влогър от Лондон, е бил на посещение в родината на родителите си - Индонезия. В малък ресторант в столицата Джакарта той е решил да изпробва ”Юфката на смъртта” - нудълс, гарнирани със 100 стрити люти чушки от сорта ”Птиче око”. Всяка чушка от този сорт наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера.
За сравнение: скромните по лютивост чушки "Халапеньо" наброяват между 3500 и 8000 единици, а сосът "Табаско" - едва между 2500 и 5000 единици.

Комбинираната лютивост на стоте стрити чушки в "Юфката на смъртта" е 20 милиона единици по скалата на Сковил. След като опитал "адското" блюдо, Бен Сумадивира започнал да се поти, усетил замайване и се наложило да накисне главата си в кофа със студена вода. Най-лошият ефект обаче се оказала загубата на слуха за около две минути, пише още в. "Дейли мирър"

Ентусиастът разказва, че след като повърнал, изпил голямо количество вода и млечни шейкове, но въпреки това дълго време се е чувствал зле от изгарящата устната му кухина лютивост.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 3564 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5233 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5519 |16.06.2017 . Крутони и сосове повишават калориите в салатите 0| 4590 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах