Реклама / Ads
0| 6385 |29.11.2016 ХРАНА И ВИНО

Туршия от бейби моркови

.
Бейби морковите все повече навлизат в ежедневното ни меню. Родителите ги предпочитат заради тяхното удобство и заради здравословния избор за храна. Децата ги обичат, защото са сладки и забавни за ядене.
 
Те не са обикновени моркови. Бейби морковите са перфектно оформени, със заоблени краища, нямат характерното твърдо ядро и дори да се обелят остават ярко оранжеви. При едно бързо търсене в Google можете да попаднете на някои плашещи резултати относно състава им и това, че са "напоени с хлор". Затова решихме да се задълбочим малко повече в темата.

Бейби морковите излизат на пазара в средата на 80-те години на миналия век, когато производителите били принудени да изхвърлят до 30% от продукцията си, която не отговаряла на изискванията на търговските вериги. Раздразнен от изхвърлянето на напълно годна за потребяване храна, фермерът Майк Юросек взима начупени и криви моркови и използва картофобелачка, за да ги направи на малки парченца, по-подходящи за бързо дъвчене. Юросек купува промишлена машина за бързо рязане на зелен фасул и прави морковите в познатите и до ден днешен 4-сантиметрови парчета.

Туршия от бейби моркови:

- Измийте бейби морковчетата. Ако използвате обикновени моркови, обелете ги и ги нарежете на три.
    
- На дъното на 1-литров буркан сложете 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар.
    
- Сложете в бурканите морковите. Загрейте на котлона саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налейте от нея във всеки буркан.
    
- Затворете добре бурканите със здрави капачки и ги преварете за 10 - 15 минути. Дръжте ги 1 седмица на тъмно и топло (може под одеало), като от време на време ги обръщате с капачките надолу.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5241 |06.11.2024 Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме . 0| 5692 |14.09.2024 Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели в двата конкурса . 0| 7747 |11.07.2024 Всяка храна има свой „вроден потенциал”: Сладоледът загрява тялото, а краставиците го охлаждат . 0| 6423 |04.07.2024 Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads