Реклама / Ads
1| 7016 |08.05.2015 ХРАНА И ВИНО

Вижте забранените храни по света

.
Чесънът е табу в Китай сред будистките монаси и някои индуси
Има храни, които са забранени поради множество причини като канцерогенно съдържание или културни табута. Например, в някои страни не може да консумирате конско месо, въпреки че се смята за деликатес. На други е забранено храненето с месо от крава, свинско и др. Компанията за доставки на храна foodpanda, подбра 10-те забранени храни по света, за да не се окажете неприятно изненадани на чужда територия като не намерите любимата си храна.
 
1. Консервирани макарони със сирене - Въпреки, че консумацията на макарони не е незаконна никъде, консервираният продукт съдържа жълт оцветител, който е вреден за децата. Поради тази причина в Норвегия и Австрия, те са строго забранени.

2. Гъши дроб - В Европа това е високо ценен деликатес, а месото е много вкусно. За съжаление обаче, не може да бъде консумирано в Израел, Аржентина, Индия и части на САЩ. Тази забрана е наложена, заради насилственото угояване и отглеждане на патиците.

3. Хайвер - Вероятно това е най-класната храна, особено хайверът от Белуга. Той е забранен в Иран, заради критично застрашените от изчезване риби.

4. Кетчуп- Вероятно е най-глупавата забрана за храна в списъка, но във Франция на учениците е забранено да се сервира кетчуп. Това е така, защото се счита, че вкусния сос съсипва френската кухня.

5. Шоколадово яйце - Добре познатото шоколадово яйце идва от Италия, но е забранено в САЩ. Това е така, заради малките играчки, които се крият под шоколада. Американските власти, забранили това, поради опасността от поглъщане на скритата изненада.

6. Свинско месо - Консумацията на свинско месо е забранена в мюсюлманския свят, подари религиозни причини и смятането, че това е „мръсно” месо.

7. Чесън – Чесънът, технически не е забранен, но е тема табу сред будистките монаси в Китай и някои индуси. Според тях чесънът е свещен, защото се смята за храна на Боговете.

8. Баница с месо - Например в Сомалия е забранено да се приготвя и яде такава баница, защото преди години недобросъвестни търговци продавали развалено смляно месо.

9. Мастило от сепия- В много райони мастилото от сепия се счита за кулинарен деликатес, но не и в Южна Корея. Там е забранена продажбата на мастилото и продукти, които го съдържат, заради възможността от отравяне.

10. Непастьоризирано мляко- В Канада е забранено да си купувате мляко, което не е пастьоризирано, поради болестите, които може да причини и заради нивата на хигиена при дуене и съхранение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6420 |02.05.2015 Храни за щастливи момичета . 1| 7994 |28.04.2015 С какво да заменим вредните храни . 1| 5228 |20.04.2015 Топ 10 на пролетните суперхрани . 3| 10782 |10.03.2015 Вредните храни, които ни изкушават от всеки ъгъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads