Реклама / Ads
Frognews
0| 5970 |30.01.2016

Виртуозно! Печена фритата с нахут и розмарин

.
Нахутът е богат на фибри и протеини, които имат нисък гликемичен индекс. Тази мощна комбинация ни предпазва от трупането на излишни килограми. Намалява нивата на лошия холестерол и в него не се съдържа глутен.
Печена фритата с нахут и розмарин е сред най-вкусните ястия с нахут. Ето как да си го приготвите:

Продукти:

2 стръка розмарин
1 скилидка чесън на ситно
400 г изцеден нахут от консерва
4 яйца
100 г настърган пармезан или друг твърд кашкавал
20 г олио

Начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително грила.
2. Затоплете олиото и сложете розмарина и чесъна за около 30 секунди в тигана. Добавете нахута и гответе още 30 секунди.
3. Разбъркайте леко яйцето с пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Прибавете яйчената смес към останалите продукти и бъркайте, докато се получи полутвърда маса. Сложете фритатата в грила за около 2 мин.

Ако искате фритата да стане по-пикантна, добавете малко чили сос, когато овкусявате със солта и черния пипер.


Печена фритата с нахут и розмарин

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Шоколад със златна глазура 0| 5890 |28.01.2016 . С плодовете годжи се топят до 20 кг за 4 седмици 2| 6297 |25.01.2016 . Рак с нож бяга от кръчма 0| 5123 |23.01.2016 . Най-скъпите ядки-макадамия-били храна за аборигени 3| 10188 |15.01.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ