Реклама / Ads
0| 7157 |30.01.2016 ХРАНА И ВИНО

Виртуозно! Печена фритата с нахут и розмарин

.
Нахутът е богат на фибри и протеини, които имат нисък гликемичен индекс. Тази мощна комбинация ни предпазва от трупането на излишни килограми. Намалява нивата на лошия холестерол и в него не се съдържа глутен.
 
Печена фритата с нахут и розмарин е сред най-вкусните ястия с нахут. Ето как да си го приготвите:

Продукти:

2 стръка розмарин
1 скилидка чесън на ситно
400 г изцеден нахут от консерва
4 яйца
100 г настърган пармезан или друг твърд кашкавал
20 г олио

Начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително грила.
2. Затоплете олиото и сложете розмарина и чесъна за около 30 секунди в тигана. Добавете нахута и гответе още 30 секунди.
3. Разбъркайте леко яйцето с пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Прибавете яйчената смес към останалите продукти и бъркайте, докато се получи полутвърда маса. Сложете фритатата в грила за около 2 мин.

Ако искате фритата да стане по-пикантна, добавете малко чили сос, когато овкусявате със солта и черния пипер.


Печена фритата с нахут и розмарин

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7135 |28.01.2016 Шоколад със златна глазура . 2| 7424 |25.01.2016 С плодовете годжи се топят до 20 кг за 4 седмици . 0| 6670 |23.01.2016 Рак с нож бяга от кръчма . 3| 12997 |15.01.2016 Най-скъпите ядки-макадамия-били храна за аборигени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads