5|
15617
|10.02.2014
ХРАНА И ВИНО
Второ място за майстор-готвач Никола Николов във Франция

Поредно признание за българската кулинарна школа извън страната. Само преди седмица ( януари 2014 ) на фестивала: Neiges Étoilées в Châtel (това е ски курорт на границата на Франция и Швейцария) бе проведено кулинарно състезание.
В него участва и Никола Николов който взе второ място в състезанието!
Целта беше кой от деветимата кандидати ще приготви най-добре Печено свинско филе за шест човека с гарнитура солена тарталета с тиква и местното сирене "Tomme de Savoie", и гарнитура приготвена от кардон (cardons, популярен зеленчук във Франция), за десерт участниците трябваше да приготвят „Ванилова пана кота” с конфитюр от боровинки и мадлена.

"За приготовлението имах всичко н авсичко 3 часа".
Журито се състоеше от: Gilles Goujon 3 звезди Michelin, шеф готвач на ресторант L‘Auberge du Vieux Puits и Meilleur Ouvrier de France - президент на журито Claude Legras 2 звезди* Michelin, шеф готвач на Ресторант Floris в Женева и Meilleur Ouvrier de France- техническо жури.
Също така двама преподаватели от училището по хотелиерство, двама журналисти и една известна телевизионна сладкарка, която води предаване за любители сладкари, което се казва "най-добрият сладкар"
Никола Николов има опит и отличия от състезания в България. Той притежава титлата: Най добър Готвач на България за 2010 г., а също така и Бронзов медал от Световните Кулинарни игри в Люксембур отново през 2010г. В момента Никола работи във Франция, Хотел Ермитаж, който е категория 4 звезди лукс и е част от комплекса Евиан Ризорт който включва Голф игрище, казино, хотел Роял 5 звезди.

Преди да замине за Франция Никола е работил за хотелите Холидей Ин, Метрополитън и Хилтън в София. Завършил е Софииския ТОХ а също така има „Сordon Bleu” диплома от кулинарната академия „Tante Marie” в Англия завършена с отличен успех през 2006-та година.

Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads