Реклама / Ads
0| 6272 |17.03.2016 ХРАНА И ВИНО

Здрави и красиви с кокосово масло

.
Ползите от този екзотичен продукт тепърва ще ни стават известни. Оказва се, че то има седем, или по-скоро десет, а може би и повече основателни причини да навлезе в средствата ни за грижи – за здравето и визията.
 

Добро е при терапия на кожата след слънчеви изгаряния, за справяне с дерматит и акне, за отслабване и стабилизиране здравето на черния дроб, против холестерол и хипертония, при грижи за кожата и косата, за успокояване след ухапване от насекоми.

Много от топ-ефектите на чудодейното кокосово масло се дължат на антиоксидантите, които съдържа; те стабилизират здравето на клетъчните мембрани, подобряват клетъчното хранене и това забавя стареенето на тъканите. Приемът на кокосово масло в подходяща форма е важен още за здравето на сърцето и щитовидната жлеза.

 

Как да познаем хубавото кокосово масло?

Органичното кокосово масло трябва да бъде нерафинирано и да е 100% чисто. То се явява незаменима мазнина в кулинарията, но не само. Приложенията на кокосовото масло се увеличават всеки изминал ден. Използваме го предимно, за да хидратираме и омекотим кожата и косата си. Все по-често кокосово масло се използва при диети за здравословно сваляне на тегло, а също така и за регулиране на холестерола. Включва се и като добавка при по-резултатното лечение на различни специфични заболявания.


Лечение на слънчеви изгаряния

С кокосово масло може да се овладее неприятната симптоматика след слънчеви изгаряния. Ползвайте рафинирано кокосово масло след слънчеви бани – то попива чудесно, неутрализира усещането за разпъване, боцкане и болка, снема температурата и успокоява зачервените зони. Според някои твърдения в подобни случаи с кокосово масло само можем да си навредим, защото то дразни стресирания епидермис. Всъщност това не е истина – ако се използва нерафинирано масло от кокосови ядки е възможно да има чисто механични дразнители и неприятният ефект е преходен.

 

За отслабване

Значителна част от състава на коментираното кокосово масло представляват наситените мазнини. Точно това е причината да се смята, че то е по-скоро вредно за килограмите, за сърдечно-съдовата система и артериалното налягане (puls.bg).

Наистина – повечето мазнини в кокоса са наситени, но те стимулират добрия холестерол. Особено популярна в момента е диетата за отслабване с кокосово масло – тя предвижда засилена употреба на този продукт и драстично ограничаване на храните със съдържание на скорбяла.

 

Практиката доказва, че независимо от повишения прием на мазнини и по-точно на кокосово масло, килограмите се топят. Това се дължи на въздействието на чистото кокосово масло върху метаболизма.

 

Усвояването на поетото кокосово масло изисква голям енергиен разход от страна на организма, т.е. топим калории, докато разграждаме приетите количества кокосово масло. При това се балансира секрецията на инсулин, стабилизират се стойностите на кръвната захар – продуктът е с нисък гликемичен индекс. Едновременно с това лауриновата киселина, която поетото кокосово масло внася в организма, укрепва имунната система – компонентът има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие.

 

Кафе с кокосово масло (олио) + канела

Кафе с кокосово масло и канела – звучи необичайно, нали? Но това е рецепта за приложение на отслабващия ефект, който има приемът на кокосово масло. Факт е, че уникалното кокосово масло се топи при температура 25 градуса. Попадайки в тялото, то действа очистващо на кръвоносните съдове, освобождава ги от плаки и токсини и действа както очистващо, така и отслабващо.

 

Рецептата за кафе с кокосово масло е следната: към приготвената напитка се прибавят две супени лъжици кокосово масло, малко канела, всичко се разбива хубаво и се изпива на бавни глътки. След такава порция обогатено кафе ще усетите глад чак в ранния следобед. През това време пийте достатъчно вода, за да измиете от тялото си токсините.

 

Режимът с кокосово кафе подобрява работата на главния мозък и балансира стойностите на холестерина и кръвната захар. Освен намален прием на храни и контрол върху апетита за отслабването допринася и ускореният метаболизъм – все под въздействието на доброто кокосово масло.

(lekar.bg)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5301 |15.03.2016 Фрешовете са глътки младост и красота . 0| 5397 |12.03.2016 Състезание по преяждане умори човек . 0| 6686 |10.03.2016 С кимион се слабее и се вдига имунитет . 0| 7093 |06.03.2016 Неаполитанската пица–кандидат за списъка на ЮНЕСКО за културно наследство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads